Sista veckan i juli



På Måndag gick jag upp tidigt för att hinna städa och sånt innan det var dags att hämta Kristian från flyget. Han kom 14.00. Vi åkte direkt in till stan och gick och åt hos Wook-tanten. Hon har börjat känna igen oss nu för hon smilar alltid massor åt oss och man ser på henne att hon känner igen oss, hihi. Där åt vi en god wook och bleb proppmätta. Sen åkte vi och handlade mat som vi skulle grilla och massor av godis och läckerheter. På kvällen åt vi en god middag som mamma gjort och sen spelade vi badminton och kastade pil.

Tisdag gick vi upp tidigt och packade mat och kläder och efter att vi ätit goda plättar med jordgubbssylt åkte vi till villan. Där åkte vi ut och fiska men fick inget napp tyvärr. Men vi hade med godis och läsk i båten så vi tröstade oss med det i stället, och tog en massa snygga fiskefoton av varandra. Senare grillade vi våra oxfilebiffar, majs och bröd. Till det åt vi kryddade chipspotatisar och salsa. Mumsigt va e! Vi satt ute och åt och fick påhälsning av massor av flygmyror, som tur var höll de flesta till på biltaket. Till efterrätt blev det jordgubbar. På kvällen var det rätt mulet så vi kollade film och åt godis. När filmen var slut satte vi oss på verandan med varsitt glas vitt vin och tittade på solnedgången. När solen gått ner gick vi ut och bastade och badade. Vi var i typ 3 gånger mellan bastubadandet, det var så himla sköönt, det är så otroligt underbart att sitta i värmen och kasta på tills det bara bränner och sen springa rakt ut i mörkt svalkande vatten! Efter någon timme kom vi in i värmen och kände oss väldigt friska och fräscha!



Onsdagen var det jätte fint väder! Vi gick ner till bryggan med madrasser, badleksaker, dricka och musik. Sen låg vi och solade och lyssnade på bra musik och mellan varven gick vi i och badade, flöt på våra flytmadrasser och hade riktigt roligt. En otroligt skön sommardag med andra ord! Den kvällen blev det också grillning, men då grillade vi kryddade kycklingspett majs. Det var jätte varm ute så inga flygmyror kom och gjorde oss sällskap den kvällen. Gott blev det iaf! När vi ätit tog vi kastspöt och rodde in i viken igen. Vi kastade och kastade men fick inget. Vi turades om att kasta och vi rodde längs med vassen och ut till vår lilla ö mitt i viken. Och just när vi tänkte ge upp och jag nyss hade kastat ut linan fick jag napp!!! Shit vilken adrenalinkick jag fick! Jag vävade och vävade och fisken stretade emot och mitt hjärta bultade. Till slut fick jag den längs med båten och Kristian håvade upp den! Den var inte så stor men det var ändå en gädda! Då ville vi kasta mer så Kristian fortsatte att kasta vid en annan vass och rätt som det är nappar det igen!! Den här gången var det en STOR gädda, och jag håvade upp den när han väl fått den mot båten. Men den var stark och just när vi fått upp den i båten lossnade den från kroken, puuuh!! Jag fortsatte att kasta och tror ni inte att jag fick ännu en liten gädda!! Vi bestämde oss för att släppa de två små som jag fått och spara den stora åt Tåssan och Sassy som älskar gädda. Vi var väldigt nöjda när vi rodde hemåt. Kristian rensade gäddan och så la vi fiskrenset och huvudet på bryggan åt fåglarna. Det såg ganska makabert ut med ett stort gäddhuvud på bryggan. Vi firade med vin på verandan innan vi gick även denna kväll och bastade och badade om vartannat i mörket. När vi kom upp hade vi fått gäster på altanen, ungefär 4 paddor hoppade omkring i ljuset från verandalamporna, trevligt besök!


Även Torsdag var en varm och solig dag och vi låg på bryggan och solade och badade med bra musik.
Mot kvällen åkte vi hem och åt god köttfärspaj innan vi åkte och handlade och åkte tillbaka till villan. Där grillade vi majs och åt jordgubbar som vi köpt. Senare åkte vi ut och fiska men vi hade nog fiskat upp alla gäddor och de som vi släppt tillbaka ville nog inte nappa igen. Men Tåssan blev glad för den gädda hon fick! Senare tittade vi på en film och åt massor med gott godis.



Fredag var det dags för en utflykt! Vi skulle åka till Ähäri djurpark, som jag blev kär i förra gången jag var där. Vi steg upp tidigt och jag gjorde en matsäck. Tunnbrödsrullar med sallaf och medwurst, yougurth, bananer, choklad och juice. Vi åkte hem via och printade ut en vägbeskrivning med den snabbaste genvägen dit. Det var otroligt hett denna dag! Vi startade vid 12-tiden hemifrån, Kristian körde och jag var kartläsare. Det var jätte mysigt att försöka hitta vägen och åka bil och äta choklad och se fram emot djurparken, lite av en roadtrip. Det var inga problem att hitta eftersom eniros vägbeskrivningar är väldigt utförliga, även fast man skulle svänga väldigt mycket. Det tog ungefär 2½ timme innan vi var framme. I Ähätri var vädret lika fint som hemma och lika varmt och skönt! Väl framme åt vi lite och sen betalde vi in oss. Först tittade vi på husdjuren. Dom hade grisar, kaniner, lamas, får och kossor, alla var jätte söta! Sen började vi gå längs vandringsleden och kom fram till råddjuren och efter dem snöleoparden som hade jätte söta ungar! Vidare kom renarnas hage. Det var en ren som hade mega stora horn, förstår inte hur han orkade bära på dem. Längre fram hade de två uttrar och de simmade omkring där. De hade ett fönster så man kunde se under vattnet och båda uttrarna kom flera gånger och simmade riktigt tätt mot fönstret så man såg dem på bara några centimeters avstånd, åh va gulliga dom va! Det bubblade ur pälsen på dem när de simmade. När vi gått den biten var vi lite hungriga så vi följde en gångled ut till ett träsk och där satt vi vid ett bord och mumsade i oss sockergrisar som mamma skickat med. I träsket/dammen fanns en massa olika fåglar. Efteråt tittade vi på vildsvin, bufflon och en massa olika fåglar(storkar, tranor, svanar...) och ugglor. Dessutom fanns några ormar och kräldjur som var riktigt intressanta. Sen kom vi fram till kiosken och där tog vi varsin glass och satte oss ner och vilade vid ett av borden.
När vi ätit kom vi fram till älgarna, de var jätte ståtliga och fina. Efter älgarna kom lodjuren som var väldigt trötta och låg och sov. Efter lodjuren kom vargarna och de var jätte många! De höll på pch lekte med varandra så det var roligt att se. Sist men inte minst fanns björnarna. De var stora och såg väldigt gosiga ut även om jag kanske inte skulle vilja träffa en mitt i skogen.

Andra djur som vi såg var järv, räv, vessla m.m..

I slutet av vandringsleden kom vi till souvenirbutiken. Dom har så mycket sött och fint där! Jag köpte en zebramugg med huvud och svans åt mamma och en nyckelring med en älg på åt mj själv. När vi kom ut från området var vi hungriga så vi tog bilen och körde några meter längre in på avtagsvägen och parkerade på en gräsplättsparkering. Vårt mål var att hitta något fint ställe att sitta och äta på. Vi hade stor tur och hittade ett par jätte snygga bryggor vid en sjö, så där satte vi oss ner och tog fram vår super läckra matsäck! När vi ätit allt och packat ihop satte vi oss i bilen, denna gång med mig vid ratten, och började köra hemåt. När vi kört kanske 1 km började det ösregna, snacka om vilken tur vi hade när det började regna när vi skulle åka hem! Jag körde hela vägen hem med vindrutetorkarna på max eller på medel hela tiden, men det var riktigt mysigt! När vi kom hem vid 21-tiden hade mamma mat på bordet och sen åke vi till villan. Det regnade fortfarande men vi la på oss regnkläder och rodde ut med båten för att fiska, tyvärr inget napp men den stora gäddan som vi fått räckte länge.




Det syns en svans pch en bakdel på båda sidor om mamman...
















Lördag regnade det. Vi åt frukost, diskade och städade villan. Sen åkte vi hem och kollade på alla bilder som vi tagit innan vi åt en god middag och åkte till flygfältet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0