Snabbis

En liten snabbis kommer här. Älskling kom ju i onsdags å kommer va här en heeel vecka underbart!! ^^ Så nu ska vi åka till villan å sova där, vi ska göra mat, äta, sjunga singstar, gå i bastun titta på film å ba mysa!! Så härligt! ^^ Ha en bra helg! D kommer vi ha hihi ;)

Jag blir så fruktansvärt arg


Ur aftonbladet:

Ridskolehästar knivhuggna i halsen

Två hästar höggs på ridskola i Värmland

Två hästar på en ridskola i Molkom i Värmland har knivhuggits i halsen, uppger Nya Wermlands-Tidningen och Värmlands Folkblad. Båda hade djupa sår efter ett knivhugg och dessutom hade en knappt decimeter stor bit av huden runt huggen fläkts upp. Knivhuggen tog en till två centimeter från halspulsådern. Skadorna upptäcktes under måndagen. Någon misstänkt för attacken på de båda ridskolehästarna finns inte.


Vad, vad för människor är det som gör sånt här? Dom kan bara inte vara riktigt friska i huvudet. Det är ju nånting som är helt otroligt fel i deras hjärnor. Såna här människor borde inte få leva, de har ingen rätt att ens finnas på jorden och andas. Jag skulle kunna explodera just nu men måste ju behärska mig. Skulle jag träffa på dessa och veta att dom gjort något sånt här...jaa...jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra men skulle jag inte skada dem skulle jag iaf se till att få dem inburade för all jävla framtid och helst på något ställe där dom inte får gå ut, inte får se dagsljus alls och bara får sitta å stirra ut i luften. Herregud, jag hoppas bara att dom brinner i helvetet.


Måste ha en rubrik tydligen


Har inte hunnit skriva något i helgen och kommer inte skriva nåt nu egentligen heller. Bara en ursäkt för att jag inte kommer med något nytt men har så mycket att göra så detta får komma i andra hand! Men hörs snart! =)

Trevligt besök hos farfar


Ikv har jag gjort en trevligt besök hos min farfar. Jag gick dit med några liter lingon som jag plockat och lite persilja ur grönsakslandet. Han blev jätte glad! Så jag fick godis av honom och en liten skål som han snickrat. Den var jätte fin, han är en mästare på snickeri och har snickrat så länge jag kan minnas, han har t.om en egen snickarbod.
Så där satt jag och vi pratade om allt möjligt, och när jag berättade om vår stundande klassresa fick jag reda på att han varit i Polen i Krakow och besökt bl.a. Auschwitz. Så berättade han hur det var där och vad han sett och sånt, det var jätte mysigt att sitta och lyssna och få reda på såna saker. Han är ju trots allt 93 år så han har ju hunnit vara med om mycket men han är ändå helt klar i huvudet och bor ensam och kör bil, det tycker jag är häftigt!

Gårdagen, hälsogranskning


Hejj hejj. Hann inte skriva nåt igår för hade att religionsprov att läsa på, matteuppgifter att göra, 4 a,b,c o d uppgifter till biologi om mitos och meios, en halv sida ord i engelska och en övning men jag är väldigt stolt över mej själv för hann med allting utan att slarva! God planering och maximalt tidsutnyttjande är hemligheten ;)

Gårdagen innehöll oxå en hälsogranskning. Snälla skolsyster mätte mig: Jag hade blivit en halv cm längre hihi, nu är jag alltså 156½ men jag är stolt kortis. Hon vägde mig oxå: Jag vägda 46 kg så hon konstaterade glatt att jag var "passligt slank", inte för smal och inte för tjock enligt mitt BMI.
Hon tog mitt blodtryck vilket var bra, hon stack mig i fingret och mitt HB-värde var bra.
Hon kollade min hörsel och min syn. Min hörsel var perfekt och min syn var perfekt.
Jag fick fylla i ett papper om hur jag mådde psykiskt, jag fick noll poäng vilket betyder att jag mår helt umärkt psykiskt.
Hon frågade mig om mina intressen och vad jag gör på fritiden. Hon lärde sig mer om bl.a hästar och ridning. 
En helt lyckad hälsogranskning alltså och sjuksyster var jätte trevlig! =)

Liten uppdatering!


Ikv är det "läsa på rella prov" som står på mitt shema i min rosa Hello Kitty kalender (nej inte den som är glittrande mörkrosa och som passar till en femåring om nån sett den på bokhandeln, utan den som är ljusrosa å svart och som oxå finns i svart och ljusrosa). Jag gillar inte boken som vi tvingas läsa eftersom den är så flummig enligt min åsikt. Man måste läsa mellan raderna för att få reda på något vettigt, men hey kanske det är det som är meningen för att man skall utveckla sitt tänkande?

Annars fick vi våra skolfoton idag! Är riktigt nöjd med både enskilda, klassfoto och hela skolans gruppfoto! Min topp som jag hade som var rosa blev lite mer åt det röda håller på den enskilda bilden men det var lika snyggt för det. En annan sak, ja brukar alltid hitta nån liten detalj som jag tycker är fel med mitt hår, lite för fluffigt där och lite för platt där, lite för tovigt där lite för rakt där, ja alltid något trots att det egentligen inte finns nåt att klaga på. Men denna gång på detta skolfoto hittade inte ens JAG en enda liten detalj med mitt hår som jag kunde klaga på, helt otroligt!

Filmtips!


Dom flesta har nog säkert sett "50 first dates", men ni som int har sett den så ska ladda hem den genast! Jag och älskling kollade på den nu i helgen och den är ju så otroligt bra. Jag hade sett den innan men det är nog ungefär 5 år sen lr något sånt, så jag mindes nästan ingenting av den. Men även om man nyss sett den tycker jag den är värd å titta en gång till.
Jag tycker Drew Barrymore är så söt som skådespelerska och Adam Sandler e ju så grymt läcker! Samtidigt som han är ett riktigt skådespelar proffs! Det är inte bara skådespelarna som gör filmen värd att se, det är så otroligt söt handling oxå med ett gott skratt här och där tack vare alla gulliga djur med sina "fånerier"! En av orsakerna till att jag gillar den här filmen så mycket är nog just oxå därför att han är veterinär och tar hand om alla dom där underbart härliga djuren ^^  Absolut en av mina favoritfilmer!

Puuh


Nu är jag alldeles slut, en fredag kan inte komma mer lämpligt! Nu ska jag snart äta pizza och sen om jag orkar ta mig ut med min snuva ska ja gå till stallet och få lugn och ro där. Senare ska jag mysa i soffan med en bok och en film, och sent ikv ska jag mysa med en film med söt ^^ Skönare kan det inte bli.

En lång dag i skolan som vanligt, käkat halstabletter hela dagen, vilka Ciino var snäll och köpte till mej när hon hade håltimme, tack! Efter skolan åkte jag in till stan med Maria och vi åt en bit mat som var väldigt väldigt god, och jag åt upp allt som var på tallriken (vilket är ovanligt eftersom man får så mycket mat på tallriken)! Men jag måste säga att det var väldigt gott! Sen inhandlade jag shampo och balsam till mitt hår som doftade sååå gott och Maria var provkanin för en massa olika fälger av Make Up Stores nagellack, dom har så snygga färger ^^ Nåja sen sa jag hejdå till Maria och mamma kom in till stan och vi gick en stund på torget och tittade på alla saker de hade där nu när det är höstmarknad. När jag kom hem hade jag ett paket som väntade på mej från Haléns med en blus, ett par shorts och ett par knästrumpor, och allt passade. Så nu sitter ja här med allt på mej och myser ^^ Ha en skön kväll!

Mina shorts är brun rutiga men fanns ingen framsida med sån färg så därför svart på bilden.


Tandvärk


Imorse vaknade jag med tandvärk. Och när jag bet ihop tänderna gjorde det ännu ondare. Det som är irriterande är att det är i precis samma tand som blev lappad i våras! Ska jag nu med min tandläkarskräck behöva gå å lappa OM en tand som redan blivit lappad! Jäkla amatörer...

Klippning


Idag har jag varit och fått nytt å fräscht hår! Okej, kanske inte helt NYTT men det känns iaf som nytt hår! Ingen ny frisyr men min "gamla" frisyr behövde klippas till lite, och jag blev supernöjd! Det finns så mycket positivt när man har klipp sej, det är lättare att tvätta och det går mindre shampo och balsam (hihi), det går snabbare att föna torrt, det krävs inte lika mycket hårspray för att få det som jag vill, det tar inte lika lång tid att fixa det på morgnarna! Så skönt! =) Och ja ännu en grej, jag säljer ju Wc- och hushållspapper till vår klassresa och jag passade på att sälja både och till min frisör och både och till mammas frisör! Nöjd ^^

Mysig ridtur







Ikv har jag haft en mysig ridtur på Odin barbacka, vi tog en tur mellan sädesfälten och gick ut till bäcken två gånger och sen tillbaka. Mamma följde oxå med och motionerade. Redan klockan åtta när vi red ut hade det börjat skymma(!) så därför red vi inte över bäcken och vidare för Odin kan vara lite på sin vakt och hoppa till om han tror han ser någon skugga när det är skymt. Det går hur bra som helst i hage och på ridbana fast det är hel mörkt med endast en strålkastare eller lampa som lyser upp vissa områden. Men det är lite annorlunda när han ska ut i det fria.
Men jag förstår honom. Jag är oxå lite nervösare om jag ska gå någonstans när det är mörkt och börjat skymma. Men iaf idag var han jätte lugn å snäll! I och för sig så var det en tid sen jag red ut i skymning så det kanske bara var i början när han inte var van vid miljön som han betedde sej så =)

Ikv ska ja va uppe länge eftersom jag har sovmorgon imorgon! Härligt!

Sov sött alla!


English


Yep nu kommer jag från att ha suttit å klurat med en engelska uppsats. Det gick riktigt bra! Återstår att se resultatet sen när vi får ut dem, men har rätt höga krav på mig själv när det gäller engelska och uppsats när jag fick hela 90 poäng i förra uppsatsen så känns det som att jag inte nöjer mej med nåt mycket mindre än minst några poäng under 90. Men det känns iaf bra :)

Annars så va det jätte kallt imorse! 0 grader hemma hos oss! Nåja jag fick iaf ta min varma nya jacka ;)
Nu ska jag gå å äta, bajj!

R.I.P bunnyn Kalle <3


Rubriken är tillägnad vår mysiga vita kanin som flög till himlen idag.


Ikv har jag bakat en mumsig tigerkaka. Men vet ni vad som är lite irriterande? Jo att när ja väl bakat min första tigerkaka som blev otroligt lyckad får ja inte smaka på den! Nej för den ska jag ha med mej till skolan imorgon inför ettornas föräldramöte. Nåja pengar kommer in i kassan till vår klassresa, föräldrarna får avnjuta en himmelsk kaka och jag vet nu att jag kan baka tigerkakor!

RSS 2.0