Know-How...


Sitter i skolan nu på håltimme. Idag har vi varit på Know-How mässan i Botnia hallen. Det var ganska intressant att gå runt och se och prata med diverse universitet och högskolor som var där även om det inte fanns så mycket som intresserade mig. Men det finns ju också annat att göra där. Vi fick lära oss hjärt-lungräddning och öva på en docka som de hade där. Det kändes väldigt nyttigt och nödvändigt, mer än förut, eftersom man kommit så nära de där sakerna efter det Sandra var med om. Man har verkligen fattat att man kan rädda liv om man behärskar hjärt-lungräddning. Dessutom tittade vi på några shower, bl.a. en cheerleader show som var jätte bra! De var så duktiga och gjorde en massa konster på golvet och i luften, jag skulle nog falla pladask om jag skulle försöka mig på något sånt där haha...

Nu skall jag ha lite lab biologi och sedan blir det till att hämta Kristian!


Provläsning och annat smått och gott...


Söndagen bestod mestadels av provläsning till dendär hissa kursen som jag skulle tenta. Pust, det var rätt jobbigt att ha hela boken att läsa in själv och sen hålla reda på första världskriget, andra världskriget, kalla kriget, vietnamkriget, mellanösternkriget, Kinas konflikter och Japans konflikter. Så nästan hela söndagen läste jag förutom att jag var ute och tvättade bilen, som inte är så ren längre tack vare det smutsiga vädret. Måndagen bestod också av provläsning. Men tog en rätt lång paus mitt på kvällen så blev att jag gick och la mig 01..och gick upp 06...

Gissa om det var skönt att komma hem på tisdagen och ha kvällen fri för annat skoj. Jag färgade håret till min vanliga mörkbrun/svarta nyans och det blev riktigt lyckat! Senare på kvällen ryktade jag Dimma och läste Svart hav. Den är så spännande så man vill bara läsa och läsa!

Ikväll har jag städat lite och bakat en kladdkaka eftersom Kristian kommer hit imorgon! Dessutom är grannen borta så mamma och jag har varit och skött hennes hästar.

Nu skall jag sjunka ner i soffan, äta en sockergris, bli tjock och se på Bonde söker fru! ^^


Fredagen den 13


Fredagen den 13 ses ju lite som en olycksdag. Och visst, jag har haft otursdag ibland denna dag men fredagen den 13 som var i förrgår var nog allt annat än en olycksdag!

Först hade jag en skön sovmorgon och när jag kom till skolan hade vi klassamling samtidigt som rektorn informerade om att studentskrivningsresultaten hade kommit. Så efter klassamlingen köade alla treor till kansliet för att få sina resultat, vissa kom ut med ledsna miner och vissa med glada miner, jag kom dock ut med ett stort fånigt leende på läpparna. I engelskan fick jag ett E och i modden också ett E. Jag känner mig så nöjd eftersom det var precis vad jag strävade efter att få. Nu är det bara att rikta in sig på vårens studentskrivningar!

Resten av dagen gick och efter skolan åkte Ello, Sandra, Elli och jag in till stan och gick på Arnold's, jag tog en munk med rosa glasyr och varm choklad. Jag vet inte varför men deras choklad är alltid brännhet och det tar typ en kvart innan den går att dricka, men sen när den väl går att dricka är den god ^^
Efter Arnold's var Sandra tvungen att åka hem men vi andra gick en liten shoppingrunda. Vid Veromoda hittade jag en jätte fin stickad tröja som fanns i fyra färger. Jag provade tre av färgerna men den färg som jag blev förälskad i fanns bara i S, de andra fanns i XS. Jag kom fram till att jag inte skulle kunna köpa den finaste i S för det var på tok för stort och såg inte snygggt ut. Det har aldrig hänt mig att de skulle ha en XS i lagret fast de är slut inne i butiken men jag bestämde mig för att fråga iaf. Först trodde expediten att de inte hade men gick ändå och kollade och kom tillbaka med en XS i rätt färg! Annat som jag köpte var ett diadem med en rosett och en ansitksmask gjord av kakao.

Hemma gjorde jag pizza och åt. Efter maten var jag i stallet och pysslade med lite olika saker, bl.a ryktade jag Tindra riktigt ordentligt. Det är skönt att vara i stallet en fredag för då är man så avslappnad.
Resten av kvällen kröp jag upp i soffan och läste en riktigt spännande bok.


skön dag

 Oj, oj vilken skön skoldag jag hade ida! Hade två timmar på morgonen, matte och biologi men sen hade jag tre timmars hål och det hade Soffi, Ello å Pytti oxå! Så då tog vi min bil och åkte till Kotipizza och hämtade varsin pizza och åkte därefter hem till Soffi och åt! Jag provade en Kotzone med grillad kyckling, riktigt god faktiskt, känns fräscht med lite sallad oxå.
På eftermiddagen var det dags för skola igen med två timmar biologi, vi sysslade med att titta på blad i ljusmikroskop och se växtceller, kärl och klyvöppningar, det var coolt att se på riktigt och inte bara på bilder i en biologibok.

Efter skolan åkte jag till simhallen och simmade i nästan en timme. Det är så skönt! Man blir inte svettig och när man får varmt så svalkar vattnet (kanske har jag sagt detta förut...). Nåja, skönt var det och ännu skönare är det att sitta i bastun efteråt och bara känna hur avslappnade musklerna är och hur varmt och skönt det känns i kroppen...

Ikväll har jag gjort de vanliga läxorna, gett hästarna mat och sett på "mammas pojkar" som jag tycker är otroligt roande och bra!


Yesterday

Igår var det skola, skola, skola fast med några timmar hål mitt i dagen. På kvällen var jag i stallet och mamma och jag ryktade Molla tillsammans, vi ryktade varsin sida. Han är ju stallets största och högsta häst så jag måste nästan stå på tå för att rykta ryggen, men snäll är han ^^


Högskole- och universitetsbesök

Nu är jag nyss hemkommen från skolan. Eller nja, inte från skolan utan från stan rättare sagt. Vi som är ABI:n har haft en besöksdag idag till olika universitet och högskolor i Vasa. Vi hade tre grupper med några olika skolor och utbildningar i varje grupp och så fick man välja en grej ur varje grupp och gå på tre olika saker under dagen.

Först hade jag valt juridik vid Helsingfors Universitet. Föreläsningen som vi fick av en studerande och en professor var riktigt bra och informerande men i min smak är nog juridik ett lite för torrt ämne, eftersom jag alltid gillat mer levande saker som biologi och sånt. Förut har jag ibland funderat lite på jurist (men bara liiiite liiite) men nu kan jag nog sluta få såna infall för det är inget för mig!

Andra valet var samhällsvetenskap med statsvetenskap och vårdvetenskap vid Åbo Akademi. Som jag redan visste innan jag kom dit så inte heller det något riktigt intressant. Men vi fick också se lite av journalistik delen och den verkade rätt rolig. Vi fick se deras stora TV-studio som jag tyckte var riktigt cool, har aldrig varit inne i en riktigt TV-studio förut så. Sen fick vi också se några andra intressanta rum. Annat som var roligt där var ju att få se lite av byggnaden innuti för den var riktigt fin.

Efter detta var det dags för lunch och då tog Pytti, Ello, Soffi och jag och gick till Subway. Vi hade hunnit bli vrålhungriga så gissa om det smakade bra!

Klockan ett var det som tredje val Hanken, Svenska Handelshögskolan som gällde. Där blev jag faktiskt positivt överraskad! Även om ekonomi inte är något jag brinner för så verkade det inte helt tokigt där, dessutom var de väldigt bra på att göra reklam för sig själva.

Nu står lite historialäsning på tur och sedan tänker jag tillbringa resten av kvällen i stallet!

 


En resa tillbaka i tiden


Förra veckan gick otroligt snabbt! Det blev måndag och sen helt plötsligt var det helg igen. Måndag kväll pusslade mamma och jag hela kvällen tills vi fick pusslet klart. Det tog bara två dagar att få det klart, vi brukar sitta och pussla i flera dagar någon timme men nu pusslade vi så intensivt i två dagar så va nog därför! Tisdag kände jag mig lite sjuk så på kvällen myste jag med en bok i vardagsrumssoffan. Onsdag kände jag mig bättre efter att ha haft sovmorgon till 11 och förutom att gå och ge hästarna mat hjälptes mamma och jag åt att rykta Tindra. Hon ser ut som ett litet garnnystan nu när hon har fått vinterpäls, så söt!
När vi gett hästarna mat på torsdag kväll tog vi itu med att rykta Elle. Det går snabbt och lätt när man ryktar varsin sida.
Fredag åhh härliga fredag. Då åt vi världens godaste skinkpaj och sen spelade mamma och jag Labyrint och efteråt såg vi på Over the Hedge och åt sockergrisar och godis! Filmen var jätte rolig och alla djuren var så söta!
Lördag kände jag mig fortfarande lite krasslig men tillbringade en stund i stallet med att mocka och göra nödvändiga sysslor där. Sedan gjorde jag farsdagstårtan och dekorerade den innan jag tog en ridtur på Odin i nysnön som hade kommit dagen innan! Det var faktiskt rätt mycket snö som hade kommit, typ 8 cm på vissa ställen så det var ett riktigt vinterland som vi red i, mysigt att sitta utan sadel på en varm och mjuk häst mitt i all snö och kyla ^^
På kvällen åkte vi till villan där vi åt en massa gott; stek, klyftpotatis och glasstårta. Resten av kvällen mös jag med en bok bredvid elden i spisen och sen tittade vi på Desperate Hours, riktigt spännande film!



Måndag ångest


Måndagar ger mig ångest, jag vet inte varför men så är det. Det är en enda lång uppförsbacke och på kvällen är man helt slut när man kämpat sig uppför. Nåja, inte tillräckligt slut för att inte göra något. När mamma kom hem gjorde vi goda pizzor och åt, de blev knapriga och goda! Dessutom har vi bakat amerikanska chokladmuffins. Tryckte i mig en hel nyss fast jag fortfarande kände mig mätt, de är ju så goda nybakade.

Farsdag


Igår var det farsdag som säkert alla vet redan. Pappa fick presenter och sedan åkte vi och åt lunch till Tesse's café! De har så bra mat där. God restaurang mat, billig mat och mycket mat. Det var rätt mycket folk och det verkade som att hela Petsmo hade samlats där av någon konstig anledning. Vi åt nötstek med konjaksås, gräddpotatis och rotfrukter och till efterätt blåbärs- och hallontårta, oj va gott d va!

Resten av dagen ägnades åt att skriva en 5-sidor lång historia uppsats under rubriken: Japan-Stilla havets stormakt. Nu kan jag allting utantill om Japans historia kan jag lova...

Härliga söndag...

Igår var det en riktigt härlig söndag. Jag sov till 12 och sen åt vi pannkakor med jordgubbssylt. Senare tillbringade jag lite tid i stallet med att mocka åt mina hästar och tvätta alla tre hästars vatten- och matkoppar. Odins matkopp blir alltid värst, han är verkligen dålig på att slicka rent resterna. Så efter några veckor blir det tjocka intorkade lager av gammal havre/kli/betfor blandning, men nu är de fräscha och rena igen!
Efter stallet var det dags för lite eftermiddagsfika med chokladkex, mina favoriter med mördeg och chokladöverdrag, mums...när vi jag ätit mig mätt på dem tog jag fram 500-bitars pusslet med söta sälar som jag fått i julklapp av Kristian men inte hunnit bygga ännu. Jag bygger alltid mest pussel på hösten/vintern eftersom det är mysigast när det är mörkt ute och man kan sitta i lugn och ro och pussla hela mörka kvällen. Så mamma och jag radade ut alla bitar och började bygga! Först såg det rätt svårt ut eftersom alla bitar är blå is eller blå himmel och sälarna är gråa men det var jätte många olika nyanser och "mönster" så vi kom jätte långt, vi byggde ungefär halva pusslet igår!
Jag avslutade kvällen med att mysa i soffan framför tv:n och titta på Kalla Fakta om Sanningsrörelsen och sen började jag på en ny bok!


Lördagskvällen hos Ello...godsaker, film, spel...








RSS 2.0