Krakow, here we come


Imrgon, lr rättare sagt inatt, bär det av på klassresa. Vi är borta en vecka och kommer hem nästa lördag. Vi åker med två bussar ner till Helsingfors, därifrån över till Tallin, därifrån kör vi till Riga och övernattar där. Nästa dag på eftermiddagen åker vi vidare till Warzawa och sover där en natt. Tidigt på morgonen åker vi via Auschwitz till Krakow där vi bor tre dagar. Tredje dagen åker vi till Zary i Polen nära tyska gränsen, och övernattar där. Nästa dag åker vi till Berlin och har en heldag där innan vi åker till Rostock och tar nattförjan över till Trelleborg. Från Trelleborg åker vi upp via Gränna och till Sthlm och därifrån åker vi nattfärja till Åbo, och nästa dag från Åbo och hem.

Ikv är det packning som gäller, måste packa smart och få med mej allt viktigt. Alla valutor..lati, sloti, euro och kronor, pass, sjukförsäkringskort, kamera och laddare, telefon och laddare, solglasögon, mediciner, kläder och skor, smink, hårprodukter, volumemaster, tandborste, tandkräm, godis, 6 vattenflaskor m.m. Och när vi är där får vi inte dricka kranvatten, inte ens borsta tänderna i det, inte äta ägg, glass, råa grönsaker lr frukter, majonäs och inte heller kyckling. Men jag tror jag nöjer mej med att ta med eget vatten ^^

Nåja, ute är det jätte varmt och förhoppningsvis är det ännu varmare i Polen! Men dock inte för varmt..aldrig blir man nöjd. Men ha d så bra allhop så hörs vi om 1 vecka!

Mer sammanfattning


Jag höll på med påsklovet vill jag minnas. En kväll var vi till min kusin, hennes sambo och deras baby, för kusinen fyllde år. Vi fick påskbakelser, bullar och chokladtårta mmmm, va gott d va. En annan sak som hör påsk till är att äta massor av godis, d gjorde jag VERKLIGEN.

Förra veckan hade vi tvåor en konsert i skolan för att få in pengar till klassresan. Det var många som sjöng och så hade vi servering och jag, Sandra, Soffi, Ello o Pytti ordnade ett lotteri. Vi fick bort alla vinster och vi fick ungefär 17 euro var för konserten, det var bara d som deltog på något sätt som fick pengar. Lyckad blev den!

Vad annat har jag gjort då, jag har varit mycket i stallet såklart och ridit. Jag har kört en hel del bil till och från skolan och till stan. Vi var också ut till villan en dag å grillade korv, ja så lite sånt ^^ Nu får det räcka med sammanfattningar...

Massor av händelser


Sen jag kom hem från Stockholm har det hänt mycket! Den första veckan var det förberedelser inför att Dimma och TIndra skulle åka till Helsigby för inridning. Vi lånade en hästtransport av en god vän, körde dit hö och tittade lite på hagar och stall. Sen kom dagen när vi skulle lasta in dem i transporten och köra dit dem. Vi var lite oroliga för hur svårt det kanske skulle bli att få in Dimma i transporten, eftersom hon aldrig hade sett någon sån i hela sitt liv, men det gick bra! Tindra gick in direkt och stod jätte snällt hela vägen. Dimma tvekade en stund men med lite havre som vi lockade med så kom hon till slut. Hela vägen stod dom tysta, snälla och åt hö. Nu har dom varit där i 6 veckor. Tindra började ju bocka när hon var 4 år och skulle ridas in, hon gick på som en gungstol tills ryttaren flög av. Då bestämde vi att ta ett föl av henne för att hon kanske skulle bli lugnare. Nu har det gått 6 år och ingen har ridit på henne, jag har jobbat en hel del med henne från marken och hon har blivit jätte duktig med lydnad och allt sånt! Så det var väldigt spännande att se hur det skulle gå för henne...men nu kan jag berätta en sak, hon bockar inte mer! Dom har ridit henne en massa med sadel och utan sadel, med annan häst med och ensamma på vägen. Hon går jätte snällt och lyder jätte bra! Ett mirakel! *peppar peppar* Så nu har vi en teori varför hon bockade förut, förut märkte vi att hennes bakben låste sig när hon stod stilla och skulle börja gå, vi tror hon fick så ont i dem när man började rida att hon började bocka. Men nu på flera år har vi inte märkt nåt i bakbenen så det kan hänga ihop. Så Tindra ska jag provrida om 1½ vecka och om det går bra tar vi hem henne *peppar peppar*. Dimma är däremot en annan historia, hon har ju ingen någonsin ridit på, hon skall ju inridas från grunden, och hon har en väldigt stark egen vilja. Hon kommer nog att få stanna kvar där i några veckor till innan hon blir en bra ridhäst. Men framsteg gör hon varje dag.

Så har jag haft två 18-års kalas/fester. Ett för Emma, Malin, Ciino och Pia. Jag fick bl.a. en kuvertväska, en mössa, örhängen, hjärtstekpanna så man kan göra hjärtplättar, sanning&konsekvens kortlek, skräckfilm och en bok. Det andra var för Linda, Mikaela och Sara. Av dem fick jag en jätte vackert armband från Pilgrim.

Jag har också sett två filmer på bio. En shopaholics bekännelser som jag även läst de tre första böckerna av och sen Marley&Me. Marley&Me är ju också baserad på en bok, den läste jag innan jag såg filmen. Och boken är i sin tur baserad på en sann historia som John Grogan, huvudpersonen i boken/filmen, började skriva när deras älskade hund Marley dog. Marley&Me har blivit en av mina absoluta favoritböcker och min favoritfilm tillsammans med P.S. I love you. Marley&Me är en underbar film och bok som är värd att se och läsa.

Det har även varit en konvent, frivillig maskeradkonvent, där jag klädde ut mej till en svart och går kissemiss med öron och svans. Ello var pirat, Soffi var sjöman och Pytti var sig själv. Det fanns även vädligt läskiga typer som hade klätt ut sej med gamla gasmasker...*ryser*

Å har det varit Påsklov, Soffi hade 18-årskalas på Skärtorsdagen. Vi fick mat, grönsakspaj och sallad, den var god! Så sjöng vi Sing Star, kollade en romantisk komedi och åt godis, choklad, chips och vindruvor....och sist men inte minst en läcker marängtårta med kinuski.

Hinner int med mer nu, men det kommer mer!


Stockholm

Senast jag skrev var jag på väg till Kristian i Stockholm. Jag kan inte berätta allt roligt för det är omöjligt, men jag ska iaf ge er en liten del av veckan där.

Det var första gången jag flög ensam, det gick riktigt bra förutom att planet var väldigt litet och jag fick en liten känsla av klaustrofobi. Men knappt hade vi hunnit lyfta förän vi skulle ner igen. Kristian hämtade mig vid Arlanda och sen åkte vi till lägenheten. Där möttes vi av hans katter, Maja och Emil, jag tror dom blev glada att se mig igen. Under kvällen gick vi till Konsum 3 minuter från lähenheten för att köpa pizza ingredienser och sötsaker till kvällen. Senare gjorde vi pizza, åt pizza och myste i soffan med en film och godis.
Nästa dag storhandlade vi inför hela veckan, mat, glass, tårta och godis på andra sidan stan. Vi promenerade även genom Stockholm in till centrum för att växla pengar till mig och köpa en tunnelbanebiljett för 8 resor. Promenade tog ungefär ½ timme, det var väldigt mysigt och jag fick se många fina delar av Sthlm, bl.a. Vasastan. På kvällen gjorde vi middag. Hackade grönsaker och stekte köttfärs till tacos! Jag skötte grönsakerna och Kristian skötte köttfärsen, vi gjorde d vi e bäst på helt enkelt. Tacosen blev supergoda, och vi blev supermätta! Senare hade vi julklappsutdelning och åt pepparkakor jag haft med mig. När vi hade öppnat julklapparna fick han sin 20-årspresent och kort. Han blev så glad!! Vi hade köpt en gräddtårta för båda våra födelsedagar och tänt ljus på, så tillsammans blåste vi ut ljusen och åt upp tårtan, som smakade mumsigt. Innan läggdags myste vi med ännu en bra film och Ben&Jerrys glass!
Torsdag var det shoppingdag! Så vi tog tunnelbanan in till centrum och jag slösade pengar. Hittade bl.a. en klänning på Gina Tricot, en topp på MQ och så lite hemlisar som jag inte tänker nämna. När vi var klara där gick vi till Östermalm och tog bussen därifrån till Odenplan. Där hittade jag några gulliga kattsaker till mamma inne på affären "KattKatt", dom hade så mycket söta saker där, kaffaeburkar med katter, brickor med katter, katttillbehör, kattservetter, kattmagneter, kattmuggar, kattlådor, ja allt! Efter detta var vi alldeles slut så vi gick in på ett supermysigt café på Odengatan och beställde varsin varm choklad med grädde. Det var verkligen jätte mysigt där, för dom hade en liten "källare" några trappsteg ner och det var alldeles mörkt förutom ljus på varenda bord, och så var det vita stora mysiga soffor och fåtöljer som var jätte sköna, åhh va mysigt. Förutom vi där så satt det en blond transvestit med en kille, ja allt får man se i storstan... Det var sent när vi kom hem till lägenheten, till middag gjorde vi stekta hamburgare med massa gott emellan och pommes frites. Även denna sena kväll åt vi massor med godis och glass ^^
Fredagen var det jätte fint väder, varmt och solsken! Kristian tog mig till sitt favorit sushiställe vid Odenplan och där åt vi världens godaste sushi! Mums, två bitar med lax, två vegetariska, två med krabba och två stora med lax, och misusoppa och tee förstås, åhh jag blir sugen på sushi nu. Ja, och Kristian lärde mig äta med pinnar, jag blev proffs till slut! När vi ätit lunch åkte vi in till centrum och jag köpte tre par skor till priset av två på Skopunkten! Sammanlagt blev priset 40 €, billigt va? Snygga skor var det oxå...Vi tillbringade lite mer tid på stan och sen åkte vi hem. 20-tiden åkte vi in till stan igen för att gå på en av Kristians favorit Kina restauranger. Även den var jätte mysigt med musik och dämpad belysning och ljus på borden. Dessutom var det inte alls mycket folk så det var skönt. Vi beställde två rätter som vi fick på mitten av bordet och sen fick vi ta därifrån hur mycket vi ville av varje, ohh det var underbart gott..Och till efterätt tog vi friterad banan med glass, dom bjöd på d! Åhhh, va vi va mätta efter d...
Lördagen va en mysig dag med stora snöflingor. Den dagen tog vi tunnelbanan till Gamla Stan för att gå runt där på alla mysiga små gågator mellan massor av små söta souveniraffärer och mysiga cafér. Gamla Stan var verkligen mysig. Hittade bl.a. en gullig mugg med en tiger på och en liten älgnyckelring hihi. När det började snöa som värst gick vi in på ett café, även där ljus på borden och murade stenväggar med små krypin vid varje bord, ännu mysigare än Odenplan cafét! Där satt vi lääänge och myste och drack varsin varm choklad. Jag tog en stor bulle och Kristian en stor kokosboll.
På kvällen gjorde vi stekta hamburgare igen för det var så gott!! Dom blev helt proppfyllda med sallad, ananas, lök m.m. Till efterätt gjorde vi fruktsallad, nyttigt! Resten av kvällen bestod av mys och Ben&Jerrys glass och massor massor av lösgodis!
Söndag var det packande som gällde. Även en liten utflykt förbi Solvalla, några broar och lite annat smått och gott som man bara hört talas om. Men vid tre tiden var det dags för oss att ta vårt pick och pack och ta tunnelbanan till Slussen och sen gå därifrån den långa vägen längs kajen till Viking Line terminalen. Kristian var snäll och drog min hjulväska som tur. Väl ombord gick vi och kollade runt lite och gick i affärerna. Sen blev vi hungriga och åt på en av färjans restauranger. Vi åt rökt kycklingfilé med klyftpotatis och ostgratinerade jalapenos och coleslaw. Till efterätt åt vi världens godaste Banana Split!! Med röda och rosa glitterpinnar nerstuckna! Ohh va gott gott. När vi var mätta handlade vi godis och alkohol i taxfreen. Så hade vi en liten förfest i hytten och blev uppringa av två finska rockkillar i hytten bredvid som tyckte vi spela bra musik när vi råka lyssna på en rockig låt, så fråga dom va d va för band och sen undra dom om vi hade fest haha. Först på finska men sen på engelska. Mot 24-tiden gick vi upp till baren och tog varsin lyxig paraply drink innan vi gick till cluben för att shaka loss till bra musik! Ungefär vid fyra tiden var vi trötta och gick och soova. På morgonen anlände färjan till Helsingfors och vi tog spårvagnen in till stan. Där låste vi först in våra väskor och sen åt vi frukost vid tågstationen där dom har ett café med världens godaste baguetter! Vi hade utsikt över perrongen när vi åt och där såg vi två duvor som stod och pussades, ja dom pussades faktiskt! Resten av dagen gick vi runt i Helsingfors och kollade i affärer och shoppade lite. Vi träffade även Jenny som gjorde oss sällskap en stund. Till lunch åt vi wook och då fick jag träna lite till med pinnarna. Innan kvällen hann vi även med en varm choklad och en chocolate chip cookie på ett café. När klockan blev mycket gick Kristian till färjan och jag tog tåget hem till Vasa med massor av roliga och härliga upplevelser i bagaget tillsammans med älskling!

Håll i er

Nu skall jag göra några små berättelser om den senaste tiden.

Ja, jag lever

Det är ungefär 2 månader sen jag skrev sist och jag kan bara konstatera att jag inte haft någon större tid över till bloggande, och ju mer tid som förflutit, desto mer saker att berätta om och desto mer tid som behövs för att blogga..puhh vilken ond cirkel...men nu tänkte jag att jag kanske skall föröska ta mej ur dennaonda cirkel..om det är någon som är intresserad att läsa vill säga?

RSS 2.0