Var ska jag börja?

Var ska jag egentligen börja? Jag skulle så gärna skriva om alla sommardagar som jag inte skrivit om, för det finns så mycket att berätta men jag vet inte var jag skall börja. Kanske från början??

Ny dator, mer blogginlägg

Shit, tiden går och jag har inte hunnit blogga nåt och ju mer tid som går desto mer får jag att skriva om! Men har helt enkelt inte hunnit, har massor att göra hela tiden. Men idag har jag fått en ny dator så nu kanske jag tar mej tid! Har funderat på en länge nu eftersom min gamla börjar vara lite rostig, och nu har jag äntligen hittat min drömdator. En riktigt nyutkommen HP Pavilion med snygg design! Priset var 900 euro men dom hade specialpris om man hade PLUSSA-kort så vi fick den för endast 600 euro! Helt otroligt! ^^


Det är den svarta på bilden, det syns inte så bra men den har jätte snygga bubblor till höger om fingerplattan, dom finns även på skalet!

Dagen D

Dagen D, det är idag det.

Dagen D började också med en dunderfrukost klockan 09.00 imorse. Efteråt satt jag förstås länge och kliade Taggen på magen. På förmiddagen åkte jag och handlade lite smått åt mamma innan lunchen. Lunchen åt vi ute eftersom det var vädligt fint väder. Vi fick pannkakor med sylt och grädde, himmelriket. Taggen fick också komma ut i sin lina som vi har bunden runt ett träd. Katterna var i uteburen på andra sidan lekstugan.
Efter lunchen tog jag med Berit och Ruben och pappa på en åktur med taket nere med min bil. Vi åkte ut till hamnen och sen ut till villan. Där passade pappa även på att behandla getingboet med en sprayflaska. Han såg ut som en astronaut när han hade utrustat sej för att klara några getingstick. Tycker synd om getingarna men vill inte riskera att bli stucken varje gång man ska bada lr sola lr nåt på bryggan...riskera att bli stucken på halsen lr nåt..
När vi kom hem låg jag på gräsmattan en stund med Taggen och bara njöt av sommarvärmen. Sen satte sig mamma, Berit och jag och spelade kort i solen, och åt godis. 
Före middagen följde jag med Ruben och Taggen på en promenad på skogsvägen, där det var helt otroligt hett! När vi kom tillbaka blev det middag med fläkt abborre och nypotatis, mums.



På kvällen var det stor släktträff. Då var vi alla bjudna till min ena faster, Gun-Lis. Dit kom även min andra faster med man och barn, min farfar och min farbror. Vi var sammanlagt 13 stycken, plus Taggen dårå. Vi skulle alla dit för att titta igenom en massa gamla foton. Eftersom farfar har flyttat så bestämde de att vi skulle ha en kväll när alla tittar igenom alla gamla bilder och foton från när barnen var små och också från när de var stora. Då skulle alla ta de foton som de ville ha som minne o.s.v. Faster hade samlat ihop en massa trdägårdsstolar så vi kunde allihopa sitta ute runt ett stort bord. Jag hittade en hel del bilder med mej på från när jag var pytteliten, liten och ganska liten. Dessutom en massa på mamma och pappa från förut och på hela släkten när de var små, det var jätte roligt att se hur farfar, farmor och alla fastrar och farbröder sett ut när de var barn och tonåringar! Dessutom var det ju så mycket olika frisyrer och kläder, sånt som var modernt förut, det var coolt att se. Vi fick massor med goda smörgåsar, med ägg och sill på bl.a. och vi fick också bullar och kex. Till efterrät fick vi glass och jordgubbar från fasters jordgubbsland, lyxigt ^^

Nu har Berit, mamma och jag såklart suttit uppe och spelat lite kort men nu är jag alldeles sluuuut, så sov gott!


Full rulle


Det är full rulle när Ruben (pappas bror), Berit (hans sambo) och Taggen (labrador) är här och hälsar på från Åre! Nu har de varit här i två dagar och vi har haft riktigt bra väder! Dessutom så äter de frukost halv nio så då kommer jag mej upp lite tidigare än vanligt! Så nu har ja gått upp halv nio i två dar.

Igår började dagen med en dunderfrukost och efteråt åkte Berit och Ruben för att handla så då fick jag ta hand om Taggen en stund, han kom direkt och la sig vid mina fötter och där låg han tills de kom hem igen! Han älskar att bli kliad på magen, då lägger han sej på rygg och sprattlar med benen, han är så himla snäll och trogen hund.
Mitt på dagen åt vi en god lunch, skinkpaj och sallad och efteråt åkte vi ut till villan. Taggen älskar att bada så han hoppade i vattnet direkt, jag kastade pinnar åt han i vattne som han glatt simma efter och när han kom upp rulla han sej i lingonrise för allt han var värd.
Getingarna som har världens största bo under bryggan blev som galna och en stack mej! Det är mitt andra getingstick i hela mitt liv, ajj va d sved! Han stack mej en bit ovanför knävecket men jag tog en sockerbit och spotta på den och sen tryckte jag den mot så svullnaden gick ner. Men sommarkänsla fick man iaf.
På dagen satt mamma, jag och Berit ute och spelade kort. Det är så roligt att spela kort me Berit och mamma, helt otroligt. Man skrattar nästan ihjäl sej ibland...
Senare började det regna så då gick vi int och fortsatte spela med eld i spisen. Mot kvällen sluta det regna så då gick jag och Ruben ut och gå med Taggen. Taggen hitta en väldigt stor trädgren som han släpa med sj. När vi kom tillbaka grillade jag och sen åt vi grilla kycklingben, majs, varmt bröd, sallader och klyftpotatis ute, d var så gott!! Och det var så varmt när det slutat regna och solen titta fram. Till efterätt blev det vattenmelon. Efter maten lekte jag med Taggen, vi sprang runt villan några varv och jag kastade ett antal pinnar som han sprang efter. På kvällen satte vi oss åter ute vid bordet och spelade mer kort, och åt godis! När vi kom hem satt jag och gosade med Taggen och kliade honom ända tills det var dags att gå och lägga sig.








Katthuset och Taggen

Idag har mamma och jag varit på Katthusets basar, dom hade loppis, lotteri, försäljning av bakverk och oxå bullar, kakor, kaffe, våfflor och saft. Så fick man naturligtvis gå in och hälsa på alla katterna. Vi hade köpt ett sex pack me kattmatsburkar åt dem som dom blev väldigt glada över, vi köpte kaffe, saft och bullar, vi skrev vi på lotterilistan, vi köpte två filmer från loppisen och vi köpte ett bakverk av dem! Så nu har vi verkligen gjort en god gärning idag, vi räknade ihop att det sammanlagt blev typ 14 euro vi bidrog med. Filmerna var dessutom bra filmer, Just Like Heaven och Fools Gold. Vi var oxå och hälsade på katterna, vilka var helt otroligt många och fina, skulle vi inte redan ha 6 innekatter skulle vi absolut ta hem några av dem, helst skulle jag vilja ta hem allihopa...

Efteråt handlade vi lite smått och gott, bl.a. jordgubbar och fotopapper och en film.
När vi kom hem städade vi det sista inför att Berit och Ruben skulle komma från Åre, och hunden Taggen förstås! Så ikv kom de äntligen, Taggen var sig lik och ville leka och bli kliad. Vi åt en god middag och sen blev det vaniljglass me jordgubbar. Vi fick alla presenter, jag fick en riktigt snygg topp från Koola Anna och en rosa fönstertrasa till min bil!
Nu har mamma och jag nyss kollat filmen vi köpte idag, Dr. Dolittle 4, den var rolig!

En underbar vecka

Vi hade en väldigt rolig vecka när Kristian var här, och dessutom var det helt otroligt väder hela veckan som alla häromkring säkert vet...

På Fredagen åkte vi ut till villan redan på förmiddagen när vi hade packat mat och sånt vi skulle ha med. Vi åt frukosten där på altanen eftersom det var otroligt varmt, 30 grader och vindstilla typ..När vi var mätta tog vi madrasser, kuddar, handukar, cider, sololja och musik och gick ner till bryggan för att sola och bada! Vi låg och njöt av solen och musiken på bryggan nån timme innan vi badade i en timme. Det var så svalkande i vattnet! Sen gick vi upp och soltorkade på bryggan, innan vi gick och hämtade glass som vi mumsade i oss medan vi solade lite till på bryggan innan vi en andra gång hoppade i sjön och badade med vår stora coca-cola simring som är hur gammal som helst. När vattnet började kännas kallt solade vi oss torra igen. 
Mot kvällen blev vi förstås hungriga så vi gick upp och började fixa med maten som skulle grillas! Vi grillade nöt inrefilé biffar, champinjoner med smältost och bacon, naan-bröd och majs. Till det åt vi tacosås och klyftpotatis. Det smakade så himla bra, och ännu godare blev det när vi kunde sitta ute och äta. Mums! Efteråt tog vi en liten roddtur in åt viken och när vi kom tillbaka badade vi en tredje gång! Innan vi gick in i huset för natten satt vi ute och njöt av kvällssolen med champagne och vindruvor. Sent på kvällen mös vi i soffan med en film, Good Luck Chuck, massor med godis och kladdkaka!









På lördag gick vi upp rätt tidigt, åt frukost och gick ner till bryggan och solade på förmiddagen, vi försökte också fånga en massa små abborrar och spiggar med håv men lyckades inte, när vi var uppvärmda av solen hoppade vi i sjön och badade, för fjärde gången.
På eftermiddagen åkte vi in till stan. Där åt vi hos "wook-tanten", åhh d va så gott! Vi åt hennes superläckra kycklingwook. Efteråt gick vi på spaning efter badflytsaker, vi hittade jätte snygga flytmadrasser, vi köpte en rosa och en blå. På ett annat ställe hittade vi även en stoooor sjöhäst som man kunde sitta på, den var cool! Vi döpte den till Denver. Vi tog varsin glass på torget, jag tog en mangomelonboll och Kristian tog en lakritsboll. Med glass i handen började vi gå ner mot vattnet genom parken. Det var otroligt skönt att gå i skuggan av alla stora träd, annars hade nog både vi och glassen smält. Vi gick ner till den långa bryggan nedanför hovrättsparken och så satt vi där i solen och tittade på alla båtar som körde förbi, det var en salig blanding av båtar måste jag säga. Innan vi åkte hem gick vi och handlade lite mer mat vi skulle ha till helgen.
När vi kom tillbaka till villan var vi så nyfikna på badleksakerna att vi tog ner dem till bryggan och satte oss där för att börja blåsa. Kristian blåste upp Denver vilket var rätt lätt, eftersom luften gick in lätt. Men att blåsa upp den rosa flytmadrassen, vilket var min uppgift, var inte lika lätt, luften gick in så trögt! Jag var alldeles blå i ansiktet när jag var klar. Vi blev förstås sugna på att prova Denver så vi bytte om och badade, det var otroligt varmt fast klockan var 20, 25 grader varmt och vindstilla. Vi badade jätte länge med Denver och badringen. Senare gick vi upp och grillade; smaksatt korv, majs och svamp, och till det pommes frites. Vet inte vad det beror på men maten smakar alltid som godast när man äter den ute. Så vi åt och åt och blev övermätta som vanligt. När vi ätit var klockan ganska mycket så då gick vi in och mös med film och godis.












På Söndag åt vi först frukost ute och sen gick vi ner till bryggan med madrasser och musik för att ligga och sola en stund. Vi åt nästan en halv vattenmelon, det var väldigt läskande och gott. När det var dags för att bada hämtade vi Denver och den rosa flytmadrassen. Det var hur skönt som helst att flyta på badmadrassen och sen att försöka balansera sej kvar uppe på Denver, vi hade även några brottningsmatcher vilka alltid slutade med att den som satt på Denver åkte i vattnet och den som satt på flytmadrassen vann. ^^ Till lunch åt vi stenugnsbakade salamipizzor och efteråt solade vi och badade vi ännu mer med flytmadrassen och Denver och bara njööt av sommarvärmen. Det hade börjat blåsa lite så Denver råkade flyta iväg en bit och fick rekordfart så jag fick ta båten och ro iväg och hämta honom hihi. Mot kvällen åkte vi hem en sväng för att hämta mer vatten och sånt. När vi kom tillbaka satt vi ute och spelade Labyrint och sen grillade vi en massa gott igen.







På Måndag sov vi rätt länge innan vi gick upp och åt frukost. Mitt på dagen åkte vi till stranden i Petsmo för att träffa Mikaela och Eff och spela beachvolley med dem! Vi hade en perfekt mjuk boll som Mikaela köpte och ett perfekt väder. Det var Kristian och jag mot Mikaela och Eff. Första spelet vann dom, andra spelet vann vi och för att avgöra spelade vi en tredje gång och då vann vi igen, så om jag räknat rätt så vann Kristian och jag tihi^^ Men det var otroligt jämnt och alla spelade faktiskt väldigt bra, det var inte en massa tråkigt oseriöst spel som det ibland kan bli. När vi var trötta och varma åkte vi alla till villan och där blåste de upp den blåa flytmadrassen och sen badade vi med flyringen, Denver och båda flytmadrasserna, Mikaela tog en massa häftiga bilder på när vi hoppade från bryggan på Denver och flytmadrasserna och annat! När det blev kallt i vattnet gick vi upp och spelade Labyrint på altanen, jag vann tihi ^^ Efteråt grillade vi kycklingfileér, chaminjoner med smältost och bacon och majs, och två korvar som lämnat från Lördagen vilka Stefan glatt tuggade i sig. Även ikv var det så varmt så det gick att sitta ute och äta, skööönt! Efter god mat och en massa snack åkte Mikaela och Stefan hem vid 21-tiden. Efteråt satt vi kvar ute en stund och Kristian tog ett kvällsdopp, men jag var lite frusen så jag tog på mej en stor tröja och satt på bryggan. Efteråt gick vi in och tittade på två mysfilmer, Ice Age 2 och Garfield 2.








Tisdag var det städdags. Vi diskade och städade hela villan innan vi åkte hem. På eftermiddagen åkte vi in till stan igen och åt glass på torget, ännu en väldigt varm dag. Efteråt gick vi och köpte ett paket juice och en påse med cashewnötter med yougurt och chokladöverdrag. Dessutom snodde vi två sugrör från Mc Donald's. Sen vandrade vi ner till vår favvobrygga vid vattnet och satte oss där i solen och hade picnic. Det var mysigt. Efter nån timme vandrade vi till Sandö och kände på vattnet vilket var mycket kallare än vid villan. När vi promenerat in till stan igen köpte jag en jätte söt bikini på H&M och sen åkte vi hem till en god middag som väntade. Mamma hade gjort wienerschnitzel och till efterätt fick vi en god fruktsallad med glass. Vi satt ute och åt vid trädgårdsbordet och vi satt säkert i två timmar, bara åt och pratade och det var så varmt! När solen gick ner gick vi in och så tittade Kristian och jag på en film och åt chips.






På Onsdag åt vi frukost ute och lekte med katterna i uteburen en stund. Efteråt spelade vi badminton på gräsmattan och det blev så varmt så när vi var klara beslöt vi att åka ut till vilan och bada en stund, vi låg och solade på flytmadrasserna i vattnet och sen gick vi upp och soltorkade och åt
När vi kom hem väntade ännu en god middag på trädgårdsbordet i solen. En stor pepparstek och klyftpotatis. Till efterrätt fick vi glasstårta. Det var sååå läckert. Efteråt var vi tvugna att åka till flygfältet så att Kristian inte skulle missa sitt plan, fast det kanske inte skulle ha varit så farligt ändå ^^





Regnig Tisdag


En tid sen jag bloggade nu, jag håller på med ett inlägg om veckan när Kristian var här men tar en tid för vill ha upp lite bilder också så det kommer inom några dagar!

Idag har mamma och jag varit in till stan och handlat lite grilltillbehör eftersom både tång och gallerborste hade blivit utslitna. Vi köpte också en gullig trädgårdshare till samlingen av två igelkottar och en ekorre. Efteråt skulle vi till Vikby och hälsa på min kusin Monika, hennes sambo och deras ½ år gamla son, Einar. Innan vi åkte dit tog vi varsin glass på torget, denna gång tog jag en salmiakboll, vilka är helt svarta hihi. Med oss till Einar hade vi ett mjukisfår som han blev vädligt förtjust i och började tugga på och slänga på golvet. Jisses vad han har växt, hon hade redan en hel byrå med kläder som var för småa.
Hos dom fick vi bullar och kex och tittade på lite nya saker som Einar fått, kläder och leksaker och en säng och sånt. Sen skakade vi hand med Einar och åkte hem.

RSS 2.0