Sportlov och Sthlm


I helgen har jag bara gjort en massa mysigt och roligt! Kollat Let's Dance, ätit massor av godis och annat gott, läst en del i min bok "Marley och jag", varit och skidat några gånger med mamma och varm choklad, ridit på Odin, varit massor i stallet och ryktat isisarna och sånt, tittat på 5 filmer, varit på bio me mamma, vi kollade "Revolutionary Road" med Kate Winslet och Leo Dicaprio, den var lite sorglig men bra! Ikv ska jag till Ello, hon ska ha 18-års kalas för oss ikv, hon sa att vi skulle komma hungriga så vi får se vad hon bjuder på.

Och vet ni vad som händer imorgon? Jo, imorgon går mitt plan till Kristian och Stockholm! ^^ Jag ser så mycket fram emot d, att vi får va tillsamman igen och göra massa saker tillsammans, plus att få komma till Stockholm är ju inget minus ;) Mitt plan går 16.30 så jag kommer dit 16.30 svensk tid, sen är jag där t.om. Söndag, för på söndag kväll åker vi båda två med Viking Line över till Helsingfors! Vi hade väldigt mysigt sist fast vi bara åkte från Helsingfors till Åland då, och nu är det från Sthlm till H:fors! Måndag kommer vi till helsingfors och då har vi en hel dag där! Om allt går enligt planerna så kommer vi få många roliga dagar tsm ^^

Se upp på vägarna!


Nu gäller d att se upp för nu har fröken fått körkort!!! Wiii, känns roligt och konstigt på samma gång. Körde upp idag, och oj va jag var nervös, men jag blev godkänd utan några problem och oj vad skönt det kändes. Jag fick köra med en tjej vid namn Kajsa, hon var snäll och roingivande, blev direkt lugn när hon satte sj breevid. Och det gick så fort oxå, känns som att jag knappt körde nåt, ba in till stan, genom stan och tillbaka på motorvägen. Hon klagade lite på att jag körde för långsamt mellan kvarteren inne i stan, men hey bättre å köra liite för långsamt än för hårt ^^

Sen stannade jag kvar i stan och åt en något sen lunch med Mikaela, hos Thailand tanten. Vi åt mumsigt gris-wook, jag älskar verkligen hennes wook, oj oj.

Ikv har jag och Mikaela varit och räjsat med min bil, wow vilken känsla att få sitta vid ratten utan en bilskolelärare och en triangel bak!

Dessutom är det ju sportlov snart, vi har fått ut samhällsprovet och biologiprovet, 10 i båda, så nu känner ja mej nöjd och nu kan sportlovet börja!!!!

Provläsning


Idag är det provläsning som gäller, vi har ett 127 sidor långt biologiprov imorgon, läste igår också, den tid jag inte kollade Beck, var ute och gick eller åt mat. Jag skall försöka skriva en kort sammanfattning om benvävnaden ur mitt minne nu för at se om det fastnat!

Benvävnaden består av extracellulär mellansubstans som innehåller fosfater och kalcium. Dessutom består benvävnaden av blodkärl, nerver och olika benceller. Bencellera är osteoblaster, osteocyter och osteoklaster. Osteoblasterna bildar ny mellansubstans och utvecklas småningom till egentligen benceller, osteocyterna. Osteoklasterna i sin tur bryter ner mellansubstansen. Det råde balans mellan bildning och nedbrytning av mellansubstansen. För att den skall kunna förnyas behövs kalcium och kalciumupptagningen stimuleras av D-vitamin som fås från solen.

I Lördags fyllde Ello 18 år, så då var jag, Ello och hennes två år äldre syster till Fontana och partade! Vi hade riktigt roligt. Vi kom precis när dom öppna så vi slapp stå i någon lång tråkig kö. Väl inne tog vi några drinkar, Ello prövade sin efterlängtade Pätkis shot och jag drack min favvo, Sex on the beach. Sen tog vi oss ut på dansgolvet, vi dansade och dansade. När musiken blev sämre bytte vi till det andra dansgolvet och dansade till kära gamla favvosar som Grease och sånt. Såg en hel del bekanta där, både mer och mindre bekanta. Mot halvtvå var vi utmattade av all dans så då tog vi oss hemåt. En rolig kväll!

Gissa vem som klarade teoriprovet...


Ja, rätt gissat, JAG! :D
Nu är det bara körprovet kvar så har jag mitt körkort, härligt!

Igår var det party. Maten var helt okej, tonfisksallad, vitlöksbörd och cheesecake till efterätt. Det var en väldig feststämning, Korsholm satt vid ett bord, Övis vid ett bord och Vasa gymn vid ett bord, under hela middagen turades alla om att övertyga dom andra om att just deras skola var bäst, med högljudda sånger och rop. Efteråt blev det partydansande. Nästan alla tvåor var där, och det var riktigt roligt! VI dansade och dansade och jag fick till slut ont i fötterna. Några blev riktigt fulla, jag blev lite full för att bli riktigt på G. Föll nästan ner av scen när vi dansade där, eftersom d var halt av en massa öl. Var nog en riktigt lyckad kväll!

Penkkis och Äldstes Dag

Det händer mycket nu! Igår va d penkkis och vi blev plågade av treorna, d är rätt roligt faktiskt! Men jag tyckte dom var lite för snälla iår, dom hade nog fått vara elakare. Fick massvis med läppstift och smink kladdat i ansiktet, massa nagellack på fingrarna och håret rufsa dom till i en svans på en sidan och en massa rött spray. Sen skulel vi äta knackkorv kokt i ättika, jag spottade ut för skulle ha spytt om jag svalt en enda bit, så jäkla äckligt!! Vi hade någå slags sexgymnastik i par, pojke flicka, var inte så snuskigt som d låter faktiskt. Plus en massa lekar och utnämningar och sånt.

Idag var det då Äldstes Dag och nu är vi äldst i skolan, så alla tvåor hade vit skjorta och svarta byxor, det var nog första gången i hela mitt liv jag bar vit skjorta men jag tyckte jag passade helt okej. Nu är det vi som sitter i abisofforna och känner oss stora! Ikv ska alla tvåor från skolorna i Vasa och från Korsholm fira med en middag och sen party med musik och dansande! Men först måste jag besluta mej för vad jag ska ha på mej.. hmm....

Min 18-års dag!

Min 18-års dag blev jätte lyckad!
Väcktes tiotiden på morgonen av mamma som kom med en frukostbricka med allt möjligt på och presenter. Sammy och Kitty ville förstås oxå vara med och öppna presenter. Åt frukost och öppnade presenter i en timme kanske, fick massor av fint och sånt som jag önskat mej! Jag fick en väggklocka från IN, en riktigt snygg väska, en ny toalettväska med Hello Kitty som jag älskar(!), choklad, ett par silverörhängen, en kofta till våren/sommarn och ja sen är ju bilen som står i garaget en 18-års present ;) Tack mamma och pappa för dom fina presenterna.
Dessutom så fanns det en liten överraskning i Vasabladet! Mina busiga kompisar, Ciino, Malin, Emma, Soffi, Pytti, Ello och Sandra hade lagt in en grattishälsning till mej med bild och allt! Som tur var, så var bilden rätt okej haha.
När jag gått upp så tillbringade jag lite tid i stallet med isisarna, skulle jag inte gjort det så skulle inte min födelsedag varit fulländad, det hör till för mej. Hela dagen morrade min telefon av massor av meddelanden. På eftermiddagen gjorde jag mej fin och så åkte vi in till stan för att äta god mat på Amarillo! Det var jätte mysigt och snyggt när dom renoverat. Som aptitretare medan vi väntade på maten fick vi tacos och tacosås till, mumsiigt. Sen som huvudrätt åt jag välstekt entrecoté(griskött), grillad majs, någon rödvins och nåt annat sås, olika färger grillade bönor och jätte god potatis som jag inte minns namnet på, såg ut som stekta lite men va inte de. Iaf så var det super gott! Blev jätte mätt, men orkade ändå med efterätt, och till efterätt tog jag en blueberry muffin med glass och jordgubbsås! AAAaaaa, d va underbart gott! Mamma tog nå glass av nåt slag och fick lika mycket glass som mat på ett fat så stort som middagsfat!
På kvällen hade vi släktkalas med bullar, kex, gräddtårta och senare skink och broccolipaj! Av faster å hennes man fick jag en härlig saltlampa, av moster å hennes man ett par stickade tofflor för mina kalla fötter och av min kusin fick jag några keramik muggar och grejjer till en serie jag samlar på.

Gissa om jag var alldeles slut när dagen och kvällen var slut! Nöjd och glad gick jag till sängs och somnade...

Har flera kompiskalasfester kvar och presenter, och dessutom ska ju jag och Kristian fira nästa gång vi träffas, då får jag även min present, spännande ^^



Födelsedagsfesten i fredags!


Det har hänt så mycket så därför har jag ju inte hunnit skriva och berätta om allt som hänt, och därför ska jag göra d nu!

På fredag hade jag födelsedagsfest för Pytti, Ello och Soffi. Jag tycker d är bättre me lite mindre födelsedagsfest för då hinner man umgås bättre med alla, så därför ska jag dela upp mina kalas lite. För att ta det från början, hela fredagen i skolan tisslades det och tasslades det, iof hade det tisslats och tasslats hela veckan men speciellt på fredag! Det var väldigt spännande...nåja efter skolan kom Pytti, Ello och Soffi direkt hem till mej, för dom skulle få rida på Odin! Pytti rider på fritiden men Ello och Soffi har bara ridit nån gång i hela sitt liv och aldrig på en islandshäst så då tyckte Pytti och jag att det var dags för dem att pröva! De fick hjälpa till med ryktning och sadling och sånt, dom tyckte det var vädligt roligt! JA det var oxå väldigt rolig att se på när dom gjorde allt möjligt..missförstå mej rätt dom var duktiga! Sen var det dags för ridningen då, först gick jag bredvid men Odin verkade rätt lugn så jag lät dem rida själv efter en stund. Dom fick oxå trava och tölta lite, dom tyckte det var så otroligt roligt och spännande och dom tyckte Odin var så lugn och lydig. Efteråt bara lyste det om dem!

När Odin fått massor av knäckebröd och morötter för att han varit så duktig gick vi in och fixade oss fina för fest. Pytti hade köpt ballonger som vi blåste upp och serpentiner som vi blåste uuut. Vi hjälptes åt att ta fram allt smågott som jag förberett; choklad, godis, chips och nötter. Till sist kom bålen fram! När vi var klara var det födelsedagsparty så det bara lyste om det! Då äntligen fick jag mina presenter!! Av Pytti fick jag en flaska med smultronlikör och en liten sprite att blanda med, plus ett jätte fint kort som hon gjort med några bilder från Schweiz på mej, Pytti och Sandra. Av Soffi och Ello fick jag sex stycken snapsglas från Leonardo. Så nu har jag såna oxå!

Vi åt massvis med smågott och sjöng massvis med singstar. Vi hade lag och sjöng sånadär lagtävlingar med olika moment, d var skitkul! Först hade vi tävling med 80s, sen Anthems, sen Rock Ballads och sist men inte minst ABBA! Vi sjöng så taket nästan lyfte. Tycker lite synd om katterna som var hemma men de gick och la sej långt från allt oljud, tur för mamma och pappa som var vid villan. När vi var utsjungna var det dags för tårtan som jag gjort! Det var marängbottnar med jordgubbsgrädde, persikor, banan och godis, browniesen som jag bakat smakades det oxå av.
Efter allt detta var alla proppmätta. Då sjöngs det lite till och sen åt vi smörgåskex och smältost! Ett riktigt lyckat party var det! 

jhjk

Nu är jag 18 år!!!


Ja, nu är jag på riktigt 18 år! Det är ju massor som är nytt eftersom jag är 18 men det känns inte annorlunda, jag hade typ förväntat mej att det skulle kännas helt annorlunda i kroppen, haha hur skulle d kunna göra d? Men iaf så kännds det bra att vara 18. Det var faktiskt inget fel med att vara 17 heller, och 18 är lika bra tycker jag. Nu ska vi se lite vad jag får göra...

-Jag får ta körkort och köra bil
-Jag får gå på krogar, pubar och klubbar
-Jag får köpa alkoholhaltiga drycker
-Jag får ge blod
-Jag får rösta i val av olika slag

Hmm vad annat får jag göra..? Det där var rätt mycket i och för sig...ännu har jag faktiskt inte prövat på något av det där ännu, men jag ska minsann! Kört bil har jag såklart gjort men bara i körskolan, jag har ju inte fått ta körkort ännu och köra själv ännu. Jag ska ta å göra en lista och pricka av när jag gjort något av detta! Allt ska provas! Fast jag hatar att ta blodprov men det är inte värre än att någon dör för att blod inte finns att få.

Rolig körning

Nu sitter jag i skolan, börjar först halv 11 men hade körlektion 09.00 å nu har jag kört klart. Jag hade en annan bilskolelärare idag från stan, jag har aldrig haft någon annan än Affe förut så det var lite nervös när jag inte visste om han skulle vara bra lr dålig, plus att jag skulle köra en annan bil. Men det visade sej att han var jätte bra! Han var otroligt rolig, lugn och snäll! Han hade rolig humor och när han sa nåt roligt så var han sådär att han inte skratta själv utan ba satt och titta rakt fram, haha jag satt nog och log hela timmen tror jag! Så tyckte han att jag var tyst så han sa:

-E du allti såhär tyst?
-Haha, nä men jag koncentrerar mej på bilkörningen.
-Jaha, så du pratar mer efter några cider?
-Hahaha, joo, och när jag int kör bil.
-Okej, du e förlåten.

Sen när ja sku stiga ut bilen och gå till skolan, så sa han (jag hade berättat att jag fyller på lördag):

-Lycka till på Lördag, och gör inget som int jag sku ha gjort *retsamt*
-Haha, jag vet ju int va du sku ha gjort
-*tystnad* Men gör inget du int ska gör.

Och han va inte allts stressig lr så, han tog allt lugnt och sa luungt va jag skulle göra. Bilen var än Honda så den var lite annorlunda än Toyotan jag är van vid, men det var inget större problem det heller, nu är jag riktigt nöjd! ^^

Storstädning

Igår var det storstädning som gällde. Jag damsugade hela huset och mamma torkade alla golv. Sen städade och fixade jag i mitt rum. Nu ser allt tipp topp ut inför helgens fester och kalas! Jag hittade även en jätte söt rosa planch på en kattunge som jag la upp, den är så otroligt söt med mössa på och allt! Sen skyndade jag även ut till stallet för att rykta Dimma, vill passa på att pyssla me henne nu ifall det blir så att hon åker iväg för inridning i några månader här nu snart på våren.

Jag var oxå till frisören på morgonen och fick håret klippt och färgat, blev faktiskt riktigt nöjd med både färgen och  klippningen, det är typ som jag haft det, men nu går det att forma till frisyren igen!

Tjöttis

Nu är jag trööött. Jag har varit borta sen kl 08.00 imorse till kl 20.30 nu ikväll. Anledningen var lång skoldag och mörkerkörning 17.30 till 20.00. Så var onödigt att börja åka hem emellan så jag gick till Kotipizza och åt en pizza och gjorde biologiläxan medans jag väntade! Annars så har vår biologilärare blivit crazy, förut sammanfattade vi nästan alla kapitel som var lite mer invecklade, och hon gick igenom samtidigt, sen fick vi läxa att läsa kapitlet och kanske några uppgifter nästa lektion. Nu sammanfattar vi ingenting, hon går inte igenom kapitlen, vi får bara 12 sidor att läsa på egenhand om fosterutvecklingen och sen 4 studentuppgifter. Såklart det är bra att lära sej läsa in saker på egen hand och göra studentuppgifter, men nu handlar det om väldigt komplicerade och ingående kapitel.
Mörker körningen gick iaf bra, både Ello och jag hade tid ikv så vi fick köra tillsammans, det var skönt! ^^ Go natt

En dag full av bilkörning


Idag känns det som att jag kört bil hela dagen! Först 08.30 skulle jag och en annan tjej med läraren ut till halkbanan och göra diverse övningar. Hon körde till halkbanan och gjorde övningarna, sen körde jag övningarna och körde från halkbanan. Jag hade rätt tur som körde efter henne, för då visste jag ju precis hur jag skulle göra och vad som skulle hända, det var ju rätt roligt att sitta i baksätet oxå. Vi var där ungefär 2½ timme och det var faktiskt riktigt spännande att köra 50 km/h i en snäv kurva täckt av is, fast det sög otroligt i magen att komma i så hög fart i en snäv kurva, uuuh, riktigt som det gör när man åker nåt på ett nöjesfält, plus att det tog emot att inte lätta på gasen i kurvan, nä bara gasa på! Haha, men bra gick det och vi lärde oss att även en liten fartökning kan sabba kontrollen helt när det är halt. Några roliga och lärorika timmar alltså.
I skolan hade jag bara 1½ timme innan det var dags för körlektion! Körde i stan även denna gång, plus att han frågade var vi brukar handla mycket så då fick jag köra in till Citymarket och parkera där. Det är ju bra att ha vart där dit man ofta kommer att köra själv sen!

Nu ska jag ta å städa inför fest och kalas till helgen!

Händelserik vecka på g!


Denna vecka som kommer är verkligen full av grejjer att göra och grejjer som händer, men det är enbart roliga och spännande saker, så ser fram emot d!

Imorgon åker älskling till Dubai för att hälsa på sina föräldrar, kommer naturligtvis att sakna honom mer än vanligt men vi har lärt oss att inte tänka på sånt, utan fokusera på att vi älskar varann och har varann. Och så vi har lovat att höra av oss varje dag! Och när han kommer hem är han läckert brun ^^ Och då när vi träffas ska vi fira bådas våra födelsedagar i efterhand med presenter och något roligt o mysigt!

Ännu en vecka har gått


Nu har även denna vecka gått, och jag har ju int skrivit sådär jätte mycket, en snabb uppdatering! Onsdag var det massor av skolarbete och resten av kvällen tillbringade jag i stallet med att rykta islandshästarna. Torsdag var det bilskoleteori, nu har jag bara 2 gånger kvar! Så passade Ello och jag på att öva på datorerna där, och jag provade skriva teoriprovet två gånger och jag klarade det båda gångerna skönt! Men det betyder ju inte att ja klarar det sen när det väl gäller, men jag vet iaf att jag kan klara det! Fredag skrinnade vi på gympan, första gången jag skrinnade på ett år, gissa om det kändes i kroppen efteråt. På fredagen städade jag oxå mitt rum, damsög och bytte sängkläder. Sen red jag på Odin, han var rätt busig men jag hölls på ryggen ;). Sen slappnade jag av med Let´s Dance och massa choklad o annat gott, sist men inte mins var det film med älskling!
I helgen har jag bl.a hunnit med att skida, vara i stallet, rida, baka brownies, kolla tre stycken filmer och varit till stan! Mamma skulle köpa födelsedagspresenter till mej så jag följde med och shoppa lite, hittade tre par pieces trosor och en vit skjorta till äldstes dag men köpte ej den för var osäker på om jag skulle hitta en finare, men ska köpa den i veckan ist. Jo och så visade jag på lite saker som jag önskade mej till födelsedagspresent så att mamma skulle veta lite. Några saker vet jag att jag får och några har jag ingen aning om, jag gillar å ha d så, att få något som man vet att man vill ha å något som man inte vet att man vill ha men som man nog vill ha ;) Jaa så nu är det mindre än en vecka tills jag fyller 18! Känns lite overkligt haha, och det känns som att det kommer lite plötsligt, men jag längtar ändå för det är så mycket roligt när man fyller! Kalas och fester och fina presenter!

RSS 2.0