http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5662017.ab

Det finns inte ord för hur förbannad jag blir. Jag kan inte med ord berätta vad jag känner inför denna hemska människa. Jag kan inte heller med ord eller handligar utrycka mitt hat mot denna människa. Vilken j*vla tur för dig att du antagligen är psykiskt sjuk, då har du ju nåt att skylla på, men såna som du borde inte få finnas ibland levande varelser . Du borde sitta inspärrad på mentalsjukhus resten av ditt usla liv. Du äcklar mig.

Första skoldagen och första dagen som ABI


Nu är jag en stor och gammal trea, en ABI som får sitta i ABI-sofforna och känna sig viktig. Fast vi har ju faktiskt suttit där sen förra årets treor lämnade skolan i vintras, men ändå, då var vi inte RIKTIGA ABIS, nu är vi däremot det!

Skoldagen började med att treorna och tvåorna samlades i aulan, och tittade på alla nya ettor när de kom in klassvis och satte sig. Usch vad uttittade de måste ha känt sig. Sen var det lite allmän info om allt möjligt mellan himmel och jord, det kändes faktiskt helt okej att vara tillbaka. Såklart det är skönare med sommarlov och man har mer tid till annat. Men vi har ändå en trevlig stämning i hela skolan som gör det så mycket roligare att vara där, alla känner alla liksom, det blir inte sådär kallt och opersonligt trist.
Dagen fortsatte iaf med att vi fick våra läseordningar och lite mer info på det. Sen var det matdags och vi fick färsk och saftig melon, i massor! Lyx!
Första riktiga timmen kom efter maten, och det var modde 10, med Britt, hon är för söt den damen. Efter den moddetimmen hade jag hål, så då åkte jag hem! Så nu har jag ätit en pizza och tänkte städa mitt rum och sen gå ut och plocka lite vinbär åt mamma. ^^

Ikväll skall jag dessutom uppdatera det jag inte hunnit med under sommaren!

Fyra varma dagar

Nu har det gått fyra varma, rättare sagt heta dagar sen sist. Tisdagen gick jag upp tidigt, for iväg och plockade bär igen, hade ont i ryggen sen måndagen så stannade inte så länge. Åkte hem mitt på dagen. Istället åkte jag med Ello till Sandö för att vila upp min rygg lite- Vi hittade en ledig platsi den väldigt varma sanden och slog oss ner där. När vi legat och solat och pratat någon timme och hade stekhett gick vi i och badade. Det var så svalkande och skönt! Efteråt låg vi och torkade i solen och sen gick vi och köpte varsin glass, vi köpte båda en läcker Daim-glass. När vi åter var uppvärmda gick vi i igen. Det hade börjat blåsa lite så det gick ganska stora vågor, nästan som vågmaskinen på Tropiclandia. Men härligt vatten var det, åhh älskar att bada i havet, man känner sig så fri på något sätt. Sen när vi började frysa gick vi upp och solade tills vi sen åkte hem. Gissa om min rygg kände sig frisk efteråt! På kvällen red jag på Odin mellan havrefälten. Det var massor av flugor!! Dom surrade in i mina öron och in i Odins öron och jag fullständigt njöt av att ta livet av dem när jag fick tillfälle till det. Vattenhinkarna i hästarnas hagar behövde fyllas på så det gjorde jag oxå, och till sist ryktade jag Tindra innan jag gick in. Kollade sista avsnittet av Real Housewives of New York, det är så bra! Förutom att jag stör mej lite på dem ibland...

På Onsdag gick jag upp tidigt, fixade mig, fixade smörgåsar och packade. Vid tolvtiden åkte jag till Soffi, där Ello och Pytti redan befann sj. Därifrån tog vi med oss kylväskor med mat och dricka och åkte till Strömsö med två kanoter på släp. Där på stranden slogg vi oss ner med picknick filt och mat. Först ut med kanoterna var jag och Pytti! Jag har aldrig paddlat kanot förut så det kändes lite spännande faktiskt, mest rädd var jag att välta omkull av svallvågor från de stora båtar som åkte där, men Soffi sa att det inte var någon risk, och det var det heller inte. Jag fick den röda kanoten och Pytti den gula. Sen övningspaddlade vi en stund längs stranden för att få grepp om det. Till sist när  vi tröttnade på alla badande ungar som stirrade på oss begav vi oss längre bort. Paddlade till andra sidan och in genom en kanal till en mindre viik. Där paddlade vi runt ett varv och sen tillbaka. Det var så härligt!!! Man var så nära vattnet hela tiden och det var så cool känsla man hade i kroppen. Det var så mysigt så jag nästan började fundera på att skaffa en egen kanot, tills Soffi sa vad dom kostade...Vi mötte iaf två båtar som inte alls var vänliga och saktade ner utan körde i fullfart förbi. Men när jag märkt att det inte fanns någon risk att kantra så var det bara roligt att guppa på vågorna hiihi. När vi kom tillbaka var vi vrålhungriga så vi tog fram smörgåsar, sallad, salta kex, melon och godis och började mumsa i oss. Efteråt var det Soffi och Ellos tur och medan de paddlade iväg solade och badade jag och Pytti. När de kom tillbaka åkte vi och lämnade Pytti i stan innan vi åkte hem till Soffi. Där pustade vi ut en stund, hälsade på hennes kanin och åt svarta vinbär innan vi började kasta pil, jag förlorade...Efteråt tog vi fram Soffis kubspel och spelade kubb på gräsmattan, det är verkligen ett sommarspel! Jag får alltid riktig sommarkänsla när jag spelar det! Jag och Ello spelade mot Soffi, Soffi vann..men sen spelade jag mot Soffi och Ello och då vann jag, haha!! Men jag undrar om utgången varit en annan om vi inte had psykat varandra så mycket, blåsfisk och salmiak var vanliga ord när någon just skulle slänga iväg en pinne. Salmiak för att Ello hatar salmiak. Blåsfisk för att...jag vet inte varför. Vid det laget hade vi hunnit bli hungriga så då tog vi på och började med maten. Det var grekiskt tema, så Soffi hade förberett Tzatziki och en äkta grekisk sallad. Vi gjorde grillspett med champinjon, paprika och zukini. Jag fick vara grillmästare som vanligt och förutom grillspetten grillade vi även majs. Till allt det åt vi oxå pommes frites. Det blev så läckert! Vi satt ute på deras terass och åt och bara njöööt. Tzatzikin var riktigt god och allt annat med. Efter maten shottade vi även den grekiska alkohol drycken Ouzo, (Soffis familj hade köpt hem när dom var till Grekland) och rrrrrrrrrrr vad starkt det var, det kändes som eld i halsen!!! Men efteråt kände man sig som en riktig grek.
När vi städat undan åkte vi in till stan och hyrde en film, det blev Gone Baby Gone. Vi bullade upp med choklad, godis och nachos och kröp ihop i sofforna. Filmen var väldigt spännande men jag tyckte slutet var urdumt, jag blev så irriterad på killen, han gjorde heeelt fel beslut, förstörde mångas liv där...
Nåja, efter den filmen kollade vi på National Treasure innan vi somnade. Soffi i sin säng och jag och Ello på en väldigt stor luftmadrass. Jag kan informera er om att varje gång någon av oss rörde på oss kändes det som att gunga på vågorna. Men sov gjorde vi iaf!

Torsdag vaknade vi vid elvatiden, åt frukost och sen åkte jag iväg och plockade bär! Mikaela kom oxå, vilket var riktigt trevligt. Vi plockade i ja typ fyra timmar lr nåt. Sen åkte vi hem. Jag matade alla katter och sen började jag göra mej klar inför Konstens Natt. Träffade Soffi och Ello i stan vid åttatiden och då gick vi till Vasa Teater för att kolla in lopptorget där, men tyvärr fanns det inget att hurra för där...Vi lånade Hesburgers WC och inne på Hesburger träffade vi på Jenny, Rosita och Jeanette.Vi vandrade omkring runt torget med dem en stund, mötte upp Pytti och träffade även på Mikaela och hennes kompani. Efteråt blev jag sugen på glass så jag köpte en glass med en väldigt god chokladboll. Vi kollade runt lite, träffade några människor vi kände, pratade lite me dem, och sen gick vi till Café Commerce där vi fikade. Jag tog en smörbulle och en väldigt het varm choklad, brände nästan tungan på den juh. Lene kom förbi där så jag växlade ett par intressanta ord med henne. När vi var mätta och belåtna styrde vi stegen mot Hovrättsparken och där träffade vi många kända människor! Kompisar, klasskompisar, skolkompisar, Petsmobor och många andra. Till sist tog vi varsin lösglass innan Soffi och Ello tog sina cyklar och cyklade hem, med mej på Soffis pakethållare. Nej, de cyklade inte ända hem med mej, mamma hämtade mej från Piffi. Sammanfattat, en trevlig kväll.

Idag har jag plockat bär med Mikaela hela dagen! Med en liten matpaus med smörgås och kladdkaka. Det var stekhett bland buskarna. När jag kom hem tog jag in hästarna för pappa var borta på hölindorna med höbalargubben. Sen gjorde jag 8 smörgåsar åt dem och läste nya SOLO.

Somrig bärplockning


Jag skall aldeles snart lägga mej e jätte trött. Idag har jag varit ute i solen heeela dagen och plockat bär hos Pia, det var jätte härligt! Gå där i hettan i bikini och plocka exotiska bär och tjäna pengar, det kändes typ som ja va i Frankrike och plockade vindruvor, brun blev jag och massor plockade jag och mycket rikare blev jag! Var där från 10 till 5 och plockade måånga askar fulla. Som sällskap hade jag en hel del getingar men alla var snälla och endast nosade på mej *peppar peppar ta i trä*. På eftermiddagen gjorde Pia mej sällskap en stund, vilket var trevligt ^^.  Ikv har jag tagit en härlig sommartur på Odin, han har nästan blivit frisk nu efter att ha haft feber, men vi tog det rätt lugnt, red några varv mellan havrefälten och njöt av solen och värmen. Efteråt behövde hästarnas vatten i gräshagarna fyllas på och medan ja väntade på att hinkarna skulle bli fulla plockade jag en bukett blommor i grönsakslandet. När jag kom in kräp jag ihop i soffan med en bok, en chokladkaka och Tåssan. Nu har jag ätit några goda smörgåsar och skall ta och sova!

Resten av veckan vi hade Sverigebesök (12.7-19.7)

Onsdagen var en stekhet dag! Steg upp tidigt som vanligt, mötte en svansviftande Taggen utanför mitt rum, åt en god frukost, åkte och handlade lite med Berit, främst sockergrisar eftersom Ruben älskar dem och vi tänkte överraska honom, åkte ut till villan mitt på dagen och åt lunch där ute i solen, jag lekte med Taggen och kastade pinnar i vattnet, han simmade och simmade och simmade och pälsen blev full av vatten, som han sen skakade av sej på mej. Berit, mamma och jag satt ute och spelade Labyrint en gång och sen fortsatte vi med vårt kortspel resten av dagen! För en kort paus med sockergrisar och kaffe (saft för min del). Lekte mer med Taggen innan det var dags för mej att börja grilla! Jag gjorde "mina" champinjoner med smältost och bacon bl.a. för dom har jag inte grillat när Berit och Ruben varit här. Dom tyckte dom var jätte goda! Var fint väder hela kvällen också så vi kunde sitta ute och äta. Efter maten plockade jag en kopp med stora blåbär som vi sen åt med vaniljglass, mums! Resten av kvällen spelade vi kort i kvällssolen som var otroligt varm.







Torsdag, gick upp tidigt, åt frukost, gick ut till stallet och mockade åt mina hästar, sen tog mamma, Berit och jag våra paraplyer och åkte in till stan! Först gick vi och handlade mat för resten av veckan, plus två stora lådor med jordgubbar! Efteråt gick vi till Saluhallen för att se om de hade böckling för det ville Berit ha, mamma och jag köpte två kokosbollar från cafét där bredvid, dom var goda!! Sen gick vi till torget och köpte nypotatis därifrån. När vi kom hem åkte Berit och Ruben på middag med min farbror och hans fru. Taggen stannade hemma med oss och mamma och jag åt våra kokosbollar. Mot eftermiddagen kom solen fram och Taggen fick ligga ute i band på gräsmattan. Mamma och jag tog lådorna med jordgubbar och satte oss ute vid trädgårdsbordet och började rensa! Mamma mosade dem till sylt och jag skrev etiketter på typ 40 askar som skulle frysas ner. Dessutom åt vi massor av jordgubbar också, åt så mycke så jag inte ville ha jordgubbar på hela dagen efter åt. Taggen fick också några jordgubbar, han älskar dem! När Berit och Ruben kom hem var vi nästan klara och då åkte vi till villan. Där grillade vi korv och åt med nypotatis. Jag lekte med Taggen och sen åt vi glass med jordgubbar, och spelade kort ute på altanen såklart! ^^ Innan vi sen åkte hem tog jag en liten joggingtur med Taggen.









Fredag, tidig frukost och sen åkte jag med Berit för att hjälpa henne att hitta en rök, sån som man kan röka fisk i alltså. Först åkte vi till Prisma och letade men de hade ingen, så då åkte vi till Citymarket och där hade dom en! På samma gång så hittade hon jätte söta grytlappar och en släng, som hon köpte åt mej, snällt! Hon tyckte jag behövde det nu när jag grillar så mycket.
Vi åt plättar med färsk jordgubbssylt när vi kom hem och sen åkte vi till villan, det var hett denna dag me! Mamma, Berit och jag tog min bil så vi kunde njuta av den friska luften på vägen dit. Väl framme lekte jag med taggen nere vid bryggan och sen satte vi igång med vårt kortspel igen! Det är otroligt hur roligt vi har när vi gör nåt så enkelt som att spela kort. Efter någon timme tog jag en jogging runda och Taggen följde med. När vi kom tillbaka hade vi ett stort behov av att svalka oss så då bytte jag om till bikini och gjorde Taggen sällskap i vattnet, det var varmt! Taggen tyckte det var jätte roligt när jag badade honom, och det tyckte jag med såklart. När vi kom upp var det dags att börja grilla för min del. Vi hade bjudit min faster och hennes man dit (Rubens syster) på middag. Det blev massor av grillat och gott! Turen med vädret höll dessutom i sig. Efter middagen gick jag igen och badade med Taggen, han blev överförtjust även denna gång och det var lika skönt och varmt i vattnet. Senare åt vi jordgubbsbakelser innan vi åkte hem och Berit, mamma och jag spelade kort vid köksbordet innan vi gick och la oss, precis som varje kväll.







Lördag var det sista dagen och då passade jag på att sova en stund efter frukosten närvi inte skulle göra något speciellt. Vid tolvtiden åt vi lunch ute, egen nypotatis, kokt ägg och sill, gott var det. Efteråt mös jag i solen med tidningen ECO Queen och kliade Taggen på magen som han älskar. När lunchen sjunkit ner något åt vi grisarna och sen satte sig Berit, mamma och jag oss ner i solen för att än en gång spela kort. Vi spelade och spelade och jag förlorade typ hela tiden..men tror det berodde på att jag satt i stekhet sol och de andra satt i skuggan, yes och sen åt jag ju en glass förstås, kan ha varit d me! Innan middagen följde jag med Taggen och Ruben på promenad och efter middagen korkade vi upp en flaska mousserande vin som vi drack medan vi spelade kort i kvällssolen, när det blev kylaigare flyttade vi in till köksbordet. Senare på kvällen när d flesta gått och lagt sj tog jag bilen och åkte in till stan för att träffa Soffi, Pytti och Ello på Rock Perry, v gick omkring i stan en stund, hittade en necessär med körkort och bankkort som vi lännade till polisen, gick över bron till Vasklot och träffade på Ludde och Jenny som vi tillbringade resten av kvällen med. Vi hade trevligt och framåt tvåtiden skjutsade jag hem Soffi och Ello innan jag somnade i min gosiga säng.





Tidigt på Söndags morgonen åkte de hem, jag kravlade upp vid 6-tiden för att säga hejdå, sen somnade jag bums igen.

Jag lovar

Jag lovar er, snart kommer inlägg så det bara ryker om det. Otroligt att jag har som mest besökare när jag inte skrivit på ett tag haha...vet ju vad jag skall skriva om men har ingen tid bara, så mycket annat roligt ju! Kristian har varit här i en vecka nu, vi hade underbart roligt.

Hörs snart igen! ^^

RSS 2.0