Vilket?


Dett bälte finns på ellos. Och jag har bestämt mej för att köpa ett, men jag vet inte säkert vilken färg!! E ju så svårt å välja! D finns fördelar med båda...Å ja vet inte vilket som sku kunna vara bättre...Jag har ett par brunta höst vinter vår stövlar som ja använder flitigt, då skulle d va snyggt me ett brunt som matchar dom. Men det svarta passar bättre till vilka kläder som helst...hmmmm..några tips??

Händelserik helg


Den här helgen har jag gjort massor!

På Torsdag var det födelsedagsfest hos Malin för Malin och Christina, vi var jag, Emma, Pia, Jessica, Kajsa å så födelsedagsbarnen förstås! Vi fick massor med god mat! Verkligen massor..grillade köttbitar, grillad majs, grillad paprika, grillade champinjoner med smältost å bacon runt (jag älskar såna), rostade rotfrukter å grönsaker å några sallader! Senarse bjöds vi på chokladtårta och hallonmuffins, kändes som om j skulle spricka efteråt! :D De fick oxå sina presenter och så tog vi några gruppfoton å sen spelade vi Galen Panna, som faktiskt var riktit roligt även om det kanske e ett spel för lite yngre personer ;)

Fredag var det premiär på Mamma Mia. Den var jätte bra! En massa snygga karlar å en snygg kille, å annars br skådespelare och härlig musik ^^ Till filmen proppade ja i mej en massa popcorn å godis mums. Vi hade dessutom super bra platser eftersom vi hade beställt biljetterna redan i början på veckan, även om d int var så mycket folk så var d ändå skönt å inte behöva stressa för å få bra platser =) En sevärd film!

Lördag var det Rock Perry som stod på programmet. Jag satt ner två timmar på å göra mej klar, tog en stund med håret ;) Linda, Tomppa å jag åkte dit till tre. Jag hann precis se Sahara Hotnights å den låt ja ville höra, egentligen bara en låt som e bra med dom tycker ja. Solen sken å d va jätte varmt å skönt så vi köpte varsin glass, jag en choklad mjukglass, ahh så gott! Så köpte jag även en påse sockervadd som ja mumsade i mej hihi, OCH ett par väldigt charmiga handbojjor med rosa ludd ^^ Å nu ligger dom bredvid min säng ;)
Sen träffade vi Pia, Linda å Jessi å senare alla andra. Hälsade på lite bekanta utanför området, kollade några band å så åkte jag, Stefan å Alex in till stan å åt pizza. Å en sak har ja lärt mej...gå aldrig å ät pizza med en full Alex *pinsamt*
Nååh så farligt va d inte ;) När ja kom hem var ja alldeles sluut å drack en mugg oboy ^^

Lite bilder kommer om ja orkar lägga in dom..  ;)

Åska å blixtar


Idag ha d åskat å blixtat. Första gången på den här sommaren som d faktiskt har åskat på riktigt. D e rätt konstigt när ja tänker på hur ofta d åskade förut om somrarna, å nu när ja jämför me dom senaste somrarna å den här så har det knappt åskat något alls. Å d e ju bra förstås, ha klagar inte, för om ja ska erkänna d e ja rätt rädd för blixten, alltså jag e inte rädd för blixten å åskan i sig, men jag är rädd att blixten eventuellt ska slå ner i nåt träd här nära huset lr stallet om åskan är alldeles ovanför huset så därför e ja nog tacksam över att d blivit mindre åskväder dom senaste åren, men ja undrar bara varför d har blivit d? E d på grund av klimatförändringarna? Antagligen..

Sol och bad!

Både igår och idag har det varit jätte varmt å skönt! Vi har varit ute vid villa hela dagarna med Ruben o Berit och Taggen förstås, å d har varit så underbart skönt å härligt! Vi har både ätit lunch å middag ute på altanen i solsken och grillat en massa gott! Sen har vi suttit i solen hela dagarna å ja har solat i bikini åså ha vi spelat en massa kort på samma gång :D Å så har ja lekt massor med Taggen, han får ju springa lös där ute, kastat en massa pinnar å vedträn i vattnet som han hoppat i å simmat efter å sen har han fått leta pinnar i blåbärsris och så har han legat å solat brevid oss =) Han är så himla mysig, å nu följer hn efter mej vart jag än går hihi ^^ Idag följde han med å plockade hjortron i skogen oxå ^^
Ja å så har jag med badat, både igår och idag, å Taggen följde med i vattnet såklart :D Hihi mysigt å bada å simma med en hund :D Fast han hoppade inte från bryggan han gick i från stranden å simmade ut till mej, men ojojoj va kul vi hade! :D


Dom kyckligbenen har jag grillat ^^ Å dom fick högsta betyg av två riktiga kockar så jag e nöjd ;)


Taggen som e på väg efter ett vedträ, visst e han fin ^^


Jordgubbar å grädde hör till ^^

Äntligen en sommardag!

Äntligen har de varit en riktig sommardag med värme å sol! Även fast regn oxå hör till sommarn så känns d ändå mest somrigt när himlen är klarblå! =)

Har stigit upp tidigt de senaste darna när Ruben å Berit varit här å d gjorde jag oxå idag, 8 steg ja upp, tidigt för mej ;) Men skönt å stiga upp så tidigt när man väl har kommit sej upp! Först åt vi en lyxig frukost å sen följde jag med Ruben och Taggen på en ganska  lång promenad upp mot skogen. Skönt å va ute så tidigt på morgonen ^^ När vi kom tillbaka grävde Berit å jag lite mask som vi skulle ha med till villan och vi hittade nog en hel del. När vi var klara med maskgrävningen stkte jag ägg till pyttipannan som vi skulle äta tills lunch. Mums! Sen åkte vi å handlade lite godis och smått innan vi sen ungefär halv 1 åkte iväg till villan!

När vi kom dit blev Taggen alldeles vild för han älskar att bada å simma! Å han gillar när man kastar pinnar ut i vattnrt som han får hämta. Han skulle nog bada en hel dag om han fick men då skulle han inte kunnna gå nästa dag av alla träningsvärk. Så vi tog några gmla vedträn å när han såg det var han i full gång! Hoppa å skutta å ner i vattnet med en gång å simma simma simma! Han va så duktig! :D Senare på dagen prövade Berit, mamma å jag vår fiskelycka vid bryggan och vi drog faktiskt upp några abborrar å mörtar som skall bli kattmat. Efteråt lekte jag lite till med Taggen. Kastade pinnar i vattnet å så sprang vi å jagade varann åså  fick han leta pinnar mellan tuvor å stenar, han e en så snäll hund å han älskar verkligen å leka :D Sen när vi slutade å han kom till mej å ja sa "sitt" satte han sej snällt ner vid mina fötter, verkligen snäll =)
Mot kvällen kom farfar ut och Berit som har varit kock men nu är pensionär gjorde mat, gissa om d var gott! Vi fick potatigratäng åså nåt grillat kött som var underbart gott! Plus lite lyxiga sallder å sånt småt å gott ^^ Å d va så fint väder så vi kunde sitta ute på altanen å äta, mysigt värre ^^
När vi var mätta metade vi lite till å drog opp ännu lite flera fiskar. Sen blev d glass, choklabanan glass! Å kex å bullar hihi ^^ Å innan vi åkte hem spelade Berit, mamma å jag lite kinshack som vi alltid brukar göra när do e här, ja vnn båda gångerna ;)
Å nu har vi nyss spelat kort, mamma Berit å jag å jisses vad kul d var å jisses va vi skrattade, otroligt att ett kortspel kan få en å skratta så :D

Gonatt!

Liten sammanfattning!

Okej ja känner på mej att det inte kommer att bli någon liten sammanfattning direkt heh..Men ja hade iaf tänkt sammanfatta lite va som hänt på en vecka, lite mer. =)

Om vi börjar med förra veckan och Måndag alltså 30 Juni. Eftersom mamma äntligen fått semester så tog vi itu med lite hästtvättning denna dag för d va så varmt! Jag har ju förstås tvättat hästar medan hon varit i jobb oxå men d e allti lättare om man e två. Så vi tvättade två av varmbloden och två av mina islandshästar med massor av såpa å sen sköljde vi av dem med vattenslangen. De tyckte d var så skönt! Speciellt Tindra eftersom hon har lite eksem vid svansen, på halsen och i hårremmen på sommaren. Hon kliar sej en hel del där bara hon slipper till men som tur är så försvinner det en tid efter att man har tvättat, då d e inte så svåra sommareksem som vissa kan få, rätt lindriga om man jämför med såna som måste gå med ett stort täcke som täcker inte bara kroppen utan oxå halsen å huvudet bara för att dom inte ska bli bitna av alla knott å då börja klia.
På kvällen red jag en sväng på Odin och sen tvättade jag bilen :)

På Tisdagen åkte mamma å jag in till stan på förmiddagen för att ha hela dagen på oss att titta i massor med butiker å hitta nåt på rea. Vi hade riktit roligt! Mamma e inte bara mamma för mej utan hon är oxå en riktigt bra kompis och ja älskar å göra saker med henne, vi kommer så bra överens =) Iaf så hittade jag två par örhängen på Glitter som d var 50 % på, och ett jätte fint armband som d oxå var 50 % på! Så köpte vi 4 st dvd:er som var jätte billiga! "Dr Dolittle3", "Ten things I hate about you", "The death will tell" och "Cursed". På H&M hittade jag en ljuvlig grå kofta som inte var på rea men dom hade typ inget snyggt som var på rea heller tyckte jag. Sen gick vi å köpte varsin stor glass på torget från Sia. Jag tog en med chokladboll och knäck, d va jätte mumsigt! :D Hm va gjorde vi mer..jo vi var å hämtade ut några foton på Mosse som mamma hade låtit förstora å så köpte vi en ram att sätta det ena i. Det blev jätte fint sen =)
Vi kom hem nån gång sextiden å då åt vi pizza ^^
På kvällen skulle jag ut å cykla med Mikaela en sväng men de slutade med att vi cyklade typ ja..30-35 km :D Å vi tog oxå vägen via simstranden å tog oss ett välförtjänt härligt dopp i solnedgången! :D Å nej vi hade inte planerat d så inga bikins var med men man tager vad man haver ;)

Onsdag. Jag sov rätt länge å när ja vaknade fanns det pannkakor å saft som vi åt ute i solen =)
På dagen cyklade jag å mamma ut till villan, d tog ungefär 45 minuter med en massa vatten pauser. När vi kom dit blåste d jätte hårt fast solen sken. Vi åt kex och drack läsk, exotisk blandning hette d, å gott va d :D Efter ungefär en timme cyklade vi hem igen. När vi kom hem wokade vi grönsaker och kyckling å sen åt vi d ute i solen, härligt! :) D va faktiskt riktigt lyckad wok, perfekt kryddat å god blandning!
När ja va mätt å nöjd gjorde jag mej i ordning för Pias födelsedags fest/kalas. Hos henne bjöds vi på en massa gott, olika pajer å pastasallad m.m! Mums! Sen kollade vi en skräckfilm och bjöds på tårta! Tack tack Pia än en gång, d va gott =) Sen poppades popcorn och vi kollade en till film. När den va slut åkte några hem å vi resten satt å pratade en massa skit tills vi cyklade hem.

Torsdag. Torsdag..ja nu minns jag! Jag tog en rätt lugn dag å solade i solstolen med en bok i handen eftersom d var så fint väder! Så passade ja naturligtvis på att använda min nya bikini, ja har fått undredelen nu med om ja inte sagt d! Så åt vi plättar ute i solen oxå som mamma hade gjort =) Jag tillbringade även en liten stund i stallet. På kvällen åkte vi till villan och där grillade vi. D blev mumsigt. Sen satt jag ute på verandan i min hängmatta å läste en bok, ahh d va avkopplande! Jag hade oxå tagit med dvd spelaren och "Dr Dolittle3" som mamma å jag kollade på med sällskap av en godispåse hihi ^^ Filmen var iaf jätte bra, titta på den om ni vill ha roligt! Sen sov vi där, efter att jag bytt lakan i min säng för att få bort eventuella kvalster efter att ja börjat tänka på hur dom ser ut i förstoring *ryser*.

Fredag vaknade jag rätt tidigt, åså åt vi frukost ute på altanen med utsikt över vattnet, å d va jätte varmt, inte ens en vindpust! En svanfamilj med fem ungar kom oxå förbi, dom va jätte vackra =) Eftersom d va så varmt å skönt bytte ja om till bikini å gick ner till bryggan å solade lite i morgon/förmiddags solen. Senare åkte vi hem och åt en omelett till lunch ute =) På dagen åkte mamma å jag och handlade jordgubbar å hälsade på en mammas vännina som fyllde år :)
På kvällen åkte vi till villan igen och Ciino kom dit med vespa. Vi badade massa å var i bastun mellan varven, d var jätte skönt vatten! :D Sen skvallrade vi en massa i bastun om allt som hänt å vd som ska hända å sånt, va så länge sen ja träffade henne sist så jätte roligt å äntligen få va me henne! :) När vi kom ur bastun hade mamma rensat jordgubbarna och så åt vi vaniljglass å jordgubbar, ahh ^^ Senare när Ciino åkt hem för å packa inför sin Norge resa tittade mamma å jag på "Ten things I hate about you" å den var oxå jätte bra, å Heath Ledger e ju me där å han e så manlig ^^ R.I.P.

Lördag va en kall å blåsig dag, usch. Men iaf så åt vi plättar å grillade på kvällen :) På dagen satt ja mest inne å läste i min bok å sydde på min kudde. Va ner till bryggan å kastade lite me men gäddorna bara nafsade lite, fast d e rätt okej j e nöjd me d två ja redan fiskat upp i sommar^^ Så tog mamma å jag en liten strandpromenad över en massa stenar å sen genom skogen, lite motion skadar aldrig ^^. På kvällen åkte vi hem å sen kom Irene till mej så prata vi en massa och sen sjöng vi Sing Star ´80s :D När vi hade tappat rösten tröstade vi oss med nybakade bullar och saft hihi.

Söndag. Söndag va oxå en kall å blåsig dag så ja passade på att sova ut. Sen åkte vi till villan å städade inför att pappas bror å hans sambo ska komma å göra sin årliga resa hit från Åre =). På kvällen sen åkte mamma å jag på bio! Vi såg Narnia, Prins Caspian. Vi var och såg den första med å den var jätte bra å den här var minst lika bra! =) Å Caspian e ju så stilig hihi^^

Måndag steg jag upp tidigt och började städa lekstugan. Och det var inte nån lätt uppgift! Lekstugan har blivit lite av ett förråd de senaste åren så förutom alla lekstugesaker å gamla leksaker fanns där fiskenät och allt möjligt. Jag plockade ut allt på gräsmattan. Sen sopade jag golvet och tvättade golvet, Fönstren blev tvättade, Alla 4 mattor tvättade jag för hand. Sen hjälpte mamma mej att sortera saker som inte sku va i lekstugan, såna som sku va i lekstugan å såna som skulle slängas. Bara d tog säkert två timmar :D Men när allt var klart ställde vi in det som blivit kvar i lekstugan med ordning, å gissa om d blev fint!! :D
På kvällen åkte mamma å jag på trav. Varje gång vi varit dit det här året har dom haft en så himla söt rosa grimma i hästbussen som säljer allt möjligt, som jag har funderat på att köpa till Odin men eftersom hans grimma som ja köpte för ungefär 3 år sen ännu e jätte bra så iddes ja inte köpa den ja tänkte vänta. Så hade ja tänkt köpa nu när vi for den här gången. Men i Måndags var inte den bussen där, utan bara den ena å dom hade ju ingen sån söt grimma där så d blev inget köp :D Men jag inhandlade 5 par ridvantar ist! Å d behövs ju verkligen! =) Det var jätte härligt å va på trav för solen kom fram å d blev riktigt fint väder! =) Vi träffade moster där med för de hade en häst med :)

Tisdag va en jätte fin å varm dag så då åt vi pannkakor ute i solen och sen åkte jag till stranden! D var massa folk där eftersom d har simskola nu, å Emma va ju där eftersom hon e lekledare för barnen. Åhh d va så skönt å ligga å sola med en bok i handen. Å sen när man fick för varmt tog man ett dopp i vattnet. Ahhh sommar^^ Å inte blev d ju sämre av att ja kände mej väldigt lyxig i min nya Victorias Secret bikini ^^
Tisdag kväll red jag ut barabacka på Odin en sväng och sen tvättade vi Tindra för att hon skulle sluta klia sej för en tid :)

Onsdag innebar lite städning och en liten shoppingtur på stan där jag köpte en rosa topp och nya solglasögon. Mamma å jag åt oxå varsin glass med två bollar mums^^ Kvällen red jag ut på Odin, han var jätte snäll som vanligt! Å sen ryktade jag Dimma innan ag gick in å torkade golven i huset :D

Torsdag innebar mer städning å så tvättade jag alla hästboxr på utsidan, d blev snyggt! Å mot kvällen gjorde vi mat å sen anlände pappas bror Ruben med sin sambo Berit å deras hund Taggen från Åre som ska va här i en vecka! :D

Jaa d här e mest för min egen del för att ja ville skriva om va som hänt och d kan va roligt å läsa senare om ni tycker d e lite väl långt ;)

Gaah

Nu måste jag skärpa mej. Med skrivandet! Det har hänt massor massor och jag har gjort massor massor som jag skulle vilja berätta om! Det är säkert därför ja inte hunnit skriva heller, det har varit fullt upp ;) Men e d inte så d ska va på sommarn? Massor att göra så att det inte blir tråkigt och så att man vet att man verkligen gjort något när man har sommarlov? Men ändå inte sådär mycket som de e när man går i skolan så att det blir stressigt utan så att det finns massor att göra och man hinner njuta när man gör det å sen sova ordentligt å vila å ta hand om sej själv!
När man går i skolan är det ofta som man inte hinner göra alla saker. Men nu på sommarn hinner man göra allt man vill å man vill göra så mycket å har så mycket att göra så man får heller aldrig tråkigt! =) D tycker ja e allra bäst! :D

RSS 2.0