Veckan med Schweizarna


Nu är det snart dags för dem, Livia och Michelle att åka hem igen. Jag är ganska säker på att de kommer sova i flera dagar efter det här för det har varit så intensivt program! Ändera har skolan haft något ordnat eller vi i tyskagruppen. Som sagt bodde de hos mig från Onsdag kväll till Söndag kväll. Det var jätte trevligt och roligt att ha dem här, vi har blivit jätte bra kompisar och jag har verkligen fått öva på min tyska också.

Onsdagen hade vi picknick i hovrättsparken, men kex, saft, chips och godis. Det var jag, Michelle, Livia, Josephine, Milla och Ciino. Sen kom också några andra tjejjer. Vi hade jätte fint väder och de tyckte det var så häftigt att solen aldrig gick ner, när vi satt där var klockan kanske 22.00 och då var solen ännu ovanför vattnet och de sa att hemma hos dem blir det mörkt redan kl 20.00.
På Torsdagen skulle de ut och vandra hela dagen i Björkö längs Panike-leden, med rektorn som är biolog och med Bo Pensar som kan tyska. Ciino, Josephine och en annan tjej följde också med. Innan Ciino kom och hämtade dem fick de frukost hos oss och sen på förmiddagen åkte de iväg. Medan det på eftermiddagen åskade och regnade hos oss lyste solen varmt på dem i Björkö, vilket var tur. Medan de var borta passade mamma å jag på med att så grönsakslandet och rensa någon blomrabatt. Dessutom red jag på Odin på dagen och sedan på Tindra på kvällen. Känns helt otroligt att kunna rida på tvä hästar på samma dag! Det är ett under att Tindra inte bockar mer, men tror som sagt att det var problemen med bakbenen som gjorde det, så bara inte hon får sjukt i dem igen ska det säkert gå bra!
Fredagen var de med oss i skolan hela dagen och var med på tyska och engelska timmarna. Den dagen var det förresten jätte varmt! Så vi fick åka tidigare från skolan och så åkte vi (Josephine, jag och Ciino) och visade dem stan, visade Saluhallen och Loftet och till sist gick vi runt på marknaden på torget. Direkt därifrån åkte vi till Tropiclandia där vi skulle träffa Anna och såklart gå och bada. Vi satt mest i bubbelpolarna, men vi åkte också rutchbanorna och var i utebassängen en stund. Vi hade verkligen jätte trevligt, det som var en fördel att prata tyska var att vi kunde säga vad som helst i bubbelpolarna fast vi inte var ensamma för antagligen förstod de inte ^^ Efter badandet badade i bastu, som såklart var ett måste eftersom det är typsikt finskt. Efteråt var vi hungriga och åkte in till stan till Rax och åt massor! De berättade att de inte har något sådant liknande i Scwyz där dom bor, så d tyckte dom var lite speciellt.
På Lördagen skjutsade jag dem till tåget klockan 05.00, eftersom de skulle åka till Helsingfors med sin lärare och vår tyska lärare. Där var de hela dagen.
Söndagen var de ännu hos mig och vi åt våfflor med hjortronsylt och låg på gräsmattan i solen. På eftermiddagen fick de rida på Odin, eftersom de berättat att de båda två har ridit i några år. Det tyckte de var jätte härligt. De var dessutom duktiga så de fick rida i den stora gräshagen och där skrittade, töltade och galopperade de. Odin var vädligt glad så han sparkade bakut några gånger men d tyckte dom bara var roligt! Vi hade väldigt roligt den eftermiddagen ^^
Igår på dagen var vi till universitetet, till tyska enheten, det var intressant. På kvällen hade vi avskedsmiddag på Strampen, det var Michelle, Livia, Lena (vår tyskalärare), deras lärare Erwin och så Josephine och jag. Skolan bjöd på maten eftersom vi varit värdar, det var lyxigt! Den kvällen hade vi också väldigt trevligt tillsammans och skrattade och åt massor. Jag och Josephine fotograferar alltid maten så det slutade med att också Lena och Erwin fotograferade varenda rätt, det var väldigt lustigt. Det var tre rätters middad, med mozzarellasallad till förrätt, kyckling med svampsås och klyftpotatis till varmrätt och cheesecake till efterätt. Mums!
Det var ungefär veckan i stora drag, idag har de varit till Meteorian och imorgon åker de hem.

Det händer mycket nu...


Inte nog med att vi nyss varit på klassresa, inte nog med att vi nyss varit till Helsingfors och inte nog med att Kristian nyss varit här, idag kom det också två tjejjer från vår Schweiziska vänskola hit. Tre dagar skall dom bo hos mig och fyra dagar skall dom bo hos Josephine i vår tyskagrupp. En av dem är Livia som en del av oss bodde hos i Schweiz och den andra har vi inte träffat förut, hon heter Michelle. Så nu är det bara att försöka få ur sig några vettiga meningar igen!

Vår skola har ordnat en hel del program för dem, imorgon när vi e lediga skall de vandra 12 km i skärgården, Lördag skall de åka till Helsingfors, Söndag skall de åka båt och äta hos Kala Janne i skärgården, Söndag kväll skall tyskaläraren ta dem till en sommarstuga ochh grilla korv, Måndag skall vi alla åka till Yliopisto på dagen och på kvällen skall värdarna, alltså Josephine och jag, rektorn, Livia, Michelle, vår tyska lärare Lena och deras lärare Erwin till Strampen och äta tre rätters middag! Dessutom bjuder skolan Josephine och mig, lyxigt värre!

Dessutom skall vi fixa lite eget prgram på kvällar och så, så ikväll har vi varit in till stan och suttit vid vattnet i solnedgången och haft picknic med picknicfilt, kex, godis, chips, juice och cider, det blev en riktigt lyckad kväll! Vi var jag, Ciino, Josephine och Milla. Sen kom också Sonja, Linn och Soffi dit men dom hör inte till tyskagruppen. Vi har pratat massor av tyska och det är så skönt att man förstår vad dom säger och att vi kan svara så att dom förstår! Roligast är när vi lär dem nya ord på svenska lr finska och de ska uttala dem. De tycker det är jätte roligt, idag skrattade de väldigt mycket åt t.ex. purukumi. ^^

Nu är jag helt slut i huvudet efter att fått ur mej massa tyska meningar så, Gute Nacht!!

Blåsig dag


Idag har det varit en kall och blåsig dag. Men jag hade lyckan att få sitta inne och plugga till psykologiprov som vi har på måndagen. Var tvungen till att göra d idag eftersom vi även har matteprov på tisdagen och tyskaprov på onsdagen...dom har inte lyckats så väldigt bra med att pricka i provdagar...men...det är ändå sommarlov snart så det blir nog ingen värre match att klara dom tre darna!  ^^

Ida har jag även hunnit tillbringa tid i stallet, rensa en blomrabatt och äta ägg och pizza. Jag hade dessutom en otroligt skön och avslappnande kväll vid villan med grillad mat, en SOLO-tidning och eurovision. Gillade Asserbadjan, Rumänien, Turkiet och Island bäst. Norge var väl helt okej och rätt speciella men inte alls i min smak, Finland slutade allra sist men hade inte förväntat mej att vi skulle vinna heller så ;)


Helsingfors


Kristian och jag hade några väldigt mysiga dagar i helgen, ska berätta mer sen ^^

Nu ska jag bara berätta att om en timme åker vi med tyskagruppen till Helsingfors för att besöka Deutsche Schule och Tyska Ambassaden där. Vi kommer också få lite tid för shopping innan vi åker hem imorgon kväll och är hemma vid midnatt. Det är otroligt mycket som händer nu i Maj! Men ser faktiskt mycket mer fram emot helgen då jag ska tillbringa massor av tid i stallet och rida, se film och ränsa blomrabatter, härligt avslappnande!

Sol sol sol

Ja nu är jag då hemma och har varit det sen i lördags. Vi hade en jätte lyckad resa med härligt väder och många upplevelser. Jag ska skriva en liten roman om resan sen men hinner inte nu. I helgen har jag provridit Tindra och nu har vi även hämtat hem henne! Känns bra att ha iaf  Tindra hemma igen ^^

Nu slutar jag skolan och nu ska jag åka direkt till flygfältet och hämta Kristian! Han kommer nämigen hit idag och stannar tills på Måndag^^  Ha d bra!

RSS 2.0