Söndag 19.7- Söndag 27.7 Blåbärsplockning, villa med kompisar och århundradets åskväder bl.a...

Söndag sov jag rätt länge efter att ha varit uppe och sagt hejdå till Ruben och Berit tidigt. Det var varmt och vi åt lucnh ute. På eftermiddagen tog mamma och jag ut Tindra och tvättade henne med såpa och varmt vatten. Efteråt tog vi även Dimma till tvättboxen och tvättade henne. Det gäller att passa på när det är varmt och fint väder. När vi var klara bytte jag om till bikini, tog fram solstolen och hämtade en SOLO-tidning och solade.
På kvällen åkte vi till villan och mamma och jag började med vår årliga blåbärsplockning. Blåbären var jätte stora vid villan och det fanns massor av dem! Vi plockade hela kvällen. När vi sen var på väg hem såg vi ett råddjur stå och beta vid sidan av vägen! Den var så fin, den stod stilla och bara tittade på oss en stund innan den skuttade tillbaka in i skogen.



På måndag regnade det. Då tog mamma och jag bilen för att åka och handla ingredienser till bakning! sedan ägnade vi hela dagen till att baka. Mamma bakade kanelbullar medan jag bakade mintmuffins och en mintchokladkaka. Åhh, det doftade otroligt gott i hela huset den dagen. På kvällen när det blivit mörkt såg mamma och jag på en film och åt gott, vi kollade på "Just Like Heaven".



På Tisdag var det blåsigt men soligt. Alltså en perfekt dag för mer blåbärsplockning. Vi åkte till villan och plockade massor med stora blåbär. Vi plockade i några timmar och sen tog vi matpaus. Vi satte oss vid bordet ute på altanen och drack läsk och åt mumsiga sockergrisar, gissa om det var gott när man slitit med att plocka blåbär! När vi var mätta fortsatte vi med att plocka blåbär, den här gången längre ner mot stranden och där fanns jumbo blåbär, det gick snabbt att fylla en kopp när dom var så stora. 
På kvällen red jag och senare när det blev mörkt satte mamma och jag på den andra filmen som vi köpt, "Fool's Gold". Den har jag sett förut men den är så bra så den är värd att se igen!



Onsdag. Det var en mulen dag och regnet hängde i luften. Mamma och jag åkte in till stan för lite shopping. Först tog vi varsin glass på torget och satte oss på frihetsstatyn och mumsade i oss dem! På Glitter hade de stor rea och jag hittade ett jätte fint halsband som kostat 25€ men som jag fick för 6€, otroligt!
Vi kom hem lagom för att jag skulle hinna packa inför kvällen. Vid sex-tiden kom Soffi, Pytti och Ello till mig och vi packade i min bil och åkte ut till villan. Lagom tills vi kom dit sprack himlen upp och solen kom fram. Vi började grilla och göra i ordning maten, det blev grillade champinjoner, zukinis, majs och bröd. Till det blev det potatissallad och en grönsallad. Det blev så fint väder så vi kunde sitta ute och äta, det var härligt och maten var jätte god! När vi dukat av tog vi lite foton på oss allihopa med lite snygg bakgrund och så, vi tog snygga foton, fula foton, allvarliga foton, konstiga foton och helt galna foton. Därefter tog vi med oss en stor godispåse och rodde ut med båten. Till att börja med var det jag och Soffi som tog varsin åra och försökte samarbeta, det gick faktiskt helt okej.
Vi rodde ut ur viken och tog en tur förbi den långa raden av min släkts villor. Vi hälsade dessutom på min faster och hennes man en kort stund och fick med oss en gädda till Tåssan. När vi kom tillbaka satte vi igång Ellos video som hon filmat medan vi var på klassresa. Filmen innehöll lite små klipp från här och där, allt i från vår mysiga allsång i bussen till rundvandringar i diverse städer som Riga, Krakow och Berlin. Det var sån känsla att se filmen, man påmindes om hur roligt vi verkligen hade.
När det börjat skymma ute bytte vi om till bikini och gick till bastun. Vi slängde på till det var alldeles rökigt i bastun och vi var helt röda i skinnet och våta av vattenånga. Då sprang vi ut och hoppade i vattnet, ahh va skönt det var. Vi trampade vatten där en stund och bara njöt av natten. Mörkt vatten, skymning runt omkring, någon stjärna på himlen, ljuset inifrån bastun och skenet från utelamporna längs med tomten. Allt var så vackert. Vi bastade och badade om vartannat i en timme och sen gick vi in och bytte om till pyjamas. Vi tog fram min mintchokladkaka som vi smällde i oss innan vi kröp ihop i våra sovsäckar uppe på vinden.





Torsdag gick vi upp väldigt tidigt eftersom Soffi och Pytti skulle till jobbet till klockan 08.00. Vi åt frukost och åkte hem. Medan de åkte till jobbet gick jag och lade mig en stund till. När jag vaknade åkte mamma, pappa och jag till villan över dagen. Jag åt resterna av mintchokladkakan medan jag solade i solstolen och läste "Berts Romantische Katastrophen". Solen gick i moln senare så då tog jag och gick ner till vattnet och badade. Det var skönt och lite kallt, men simmade tills jag var helt slut så fick varmt till sist. När jag kom upp ur vattnet var det dags att grilla. Vi åt ute och när vi städat undan åkte vi hem.
På kvällen red jag och mamma och jag tittade på slutet av "Fool's Gold".

Fredag köpte jag nya dator! Mamma skulle och handla så då passade jag på att följa med. Vi gick först till Elgiganten och Expert för att kolla om den dator jag ville ha fanns drä och vad den kostade. Den fanns på Expert och kostade 900€ där. Då åkte vi in till stan och kollade på Top Ten, och där fanns den och med PLUSSA-kort fick man den för 600€! Vi bestämde oss för att köpa den men vi behövde först gå och hämta ut pengar så vi tog varsin glass på torget och gick till närmaste bank och tog ut pengar. Efteråt gick vi tillbaka till Top Ten och köpte min dator plus två DVD:s som var på extrapris.
När vi kom hem satte jag mig genast ner med datorn och började installera allt och få igång den.
På kvällen hade det börjat regna, vi åkte till villan och grillade, mamma och jag tog på oss regnrockar och tog paraplyer och gick och plockade lite blåbär som vi skulle ha till vaniljglass senare. Jag kastade även lite från bryggan, doch utan napp. Det fortsatte regna så vi gick in och myste med eld i spisen, godis och vaniljglass med blåbär. Det är så mysigt att vara i villan när det är regnigt ute!  





På Lördag åkte vi till villan på dagen. Jag satte upp hängmattan på verandan och satte mig där med en bok som jag nyss lånat från biblioteket, "The Three Day Rule", läs den säger jag bara, man kan inte sluta läsa, man vill bara läsa och läsa och läsa! Jag satt och läste rätt länge, det är så avkopplande att sitta i en hängmatta ute och gunga lite sakta. På eftermiddagen tog mamma och jag båten och åkte ut och fiskade. Vi provade med kastspöet vid alla perfekta gäddställen men inget napp. Eller jo, när vi var på väg tillbaka och mamma rodde hade jag draget en bit ovanför vattnet hängandes. Utan att vi vet ordet av kommer ett stort plask bredvid båten och vi ser hur en stoor gädda nyss hoppat efter draget men sen simmar ner i vattnet igen. Gissa om jag började kasta igen, men tyvärr ville den inte mer. Innan vi åkte hem grillade vi gott.



På Söndagsförmiddagen åkte jag för att handla lite åt mamma och köpa hårfärg. På eftermiddagen åkte vi ut till villan igen och jag satte mig i hängmattan och läste i min bok. Jag hade köpt ett nytt drag till kastspöet när jag var och handlade så mamma och jag tog båten och åkte ut för att kasta lite. Tyvärr nappade det inte men när vi var ute på vattnet började det helt plötsligt spöregna, ja spöregna. Just då fastnade draget i sjögräs och var helt omöjligt att få bort, så vi blev rätt genomvåta, till slut fick vi loss det och kunde ro hem. Väl inne fick vi jag låna en stor torr tröja av mamma, dessutom när vi kom innaför dörren började det åska. Men det gick över väldigt fort och då kom solen fram igen. Innan vi åkte hem skulle vi grilla så det gjorde vi. Men redan medan jag grillade hörde jag mer åska men den var ännu då låångt borta. Jag grillade klart och vi åt och när vi var klara såg vi molnen komma bakifrån villan, svarta svarta och åskan hördes bara högre och högre. Vi städade undan och skulle åka hem men innan vi hunnit ut till bilen small det till och det började ösregna.
Det var helt otroligt vilket åskväder det blev. Vi satte oss i bilen och åskan dundrade och blixtarna kom tätt tätt och regnet likaså. Vindrutetorkarna var vi tvugna att ha på max. Det gick helt okej att köra i regnet och åskan ända tills vi kom ut till asfaltvägen. Då började det regna och hagla så hårt att vi inte såg ett skvatt. Vi var tvugna att köra jätte jätte sakta och såg knappt någonting, vindrutetorkarna hann inte med och till slut gick de sönder.
Till slut kom vi hem och körde upp till trappan. Vi rusade ut ur bilen och in i huset och blev genomvåta bara på några få sekunder i regnet, det var helt sjuk, aldrig sett så mycket regn.
Åskan var alldeles ovanför vårt hus och de små stackars katterna var i uteburen och ja, någon var ju tvungen att hämta in dem så jag drog på mig en regnjacka och rusade ut och tog skydd under lekstugetaket först. Sen tog jag fart och sprang och skulle låsa upp låset till buren. Just när jag hade nyckeln i låset lystes himlen upp och på samma gång small åskan till så jag trodde att jag skulle gå i tusen bitar och säkert bli träffad av blixten. Jag blev inte det dock och rusade in i buren. De stackars katterna var ihopkrupna i sitt lilla hus och vettskrämda. Jag fick dra ut dem och packa in dem i buren och springa in.
Fler väldigt öronbedövande knallar kom innan åskan drog sig bortåt. Vatten flödade överallt och vi gick ut och gjorde vattenrännor för att få det att rinna bort, åskan mullrade i säkert flera timmar efteråt och på himlen kunde man se två stora och väldigt tydliga regnbågar. Det var vackert...
För att lugna ner mig efter kvällens händelser lackade jag naglarna.




Sommarlov, efter veckan med Kristian, före veckan med Ruben och Berit, 2.7-11.7


2.7, Torsdag, var det åter härligt väder så mamma och jag tog på med att cykla ut till villan, 8 km enkelväg med massor och åter massor av höga backar. Men det var roligt! Vi stötte på 5 stycken huggormar efter vägen. Två döda flata, två färskt döda i naturlig form och en levande på sidan av vägen, usch den ena färskt döda var så stor så jag vågade knappt cykla förbi den. På ditvägen stötte vi oxå på en jätte söt ekorrunge!! Den var inte rädd alls, den satt vid sidan av vägen och bara tittade på oss när vi stannade, sen kilade den 2 meter upp i en tall och satt och kikade på oss, den var så söööt!!! Vid villan åt vi kex och muffins på bryggan, jag badade en stund och låg på flytmadrassen, sen låg vi bara och solade och vilade inför hemvägen. Mot kvällen cyklade vi hemåt, hemvägen gick mycket lättare än ditvägen!
På kvällen var det dags att fira Pia som fyllde 18 år! Först var vi hos henne en stund och satt ute i solen innan vi åkte in till stan för att gå på krogen, det blev Olivers In. Det var vi; Linda, Sara, Mikaela, Pia och jag och typ 8 andra personer på stället. Pia fick en gratis födelsedagsdrink med sprakstickor i, lyxigt värre. Sen fick vi en gratis popcornskål me, vilken jag fyllde på två gånger under kvällen, dom var goda! En riktigt rolig kväll hade vi, och den slutade ungefär vid 2-tiden.







Fredag åkte mamma och jag till stan. Vi köpte en ny solstol med dyna till mej, en grön dyna, riktigt fin. Vi köpte även tyg till en kudde som jag sytt och som nu skall ha en baksida oxå. Så gick vi i lite affärer och kollade rean men jag köpte inget. Vi tog även varsin glass på torget, och när vi blev lite hungrigare åt vi varsin god bulle på utecafét vid torget, där var det varmt! Mot kvällen var jag alldeles slut efter typ en vecka med full aktivitet hela tiden så då åkte vi till villan och grillade goda saker. Det hade börjat blåsa kallt så jag satt inne och virkade en pannlapp till extrarummet vid bastun. Vet ni varför? Jo för att jag drömt föregående natt att jag virkade nåt och det var så himla skön känsla i drömmen! ^^





Helgen bestod i stora drag av utvilande, ryktning av Odin, Tindra och Dimma, villa med gäster och grillning och jordgubbsstårta, storstädning av "kattrummet", virkande av pannlapp färdigt och kinaschack.


Måndag tog mamma och jag åter en härlig cykeltur. (Man känner sig så hälsosam och ren när man cyklar) Denna gång provade vi den nya (ganska nya) cykelvägen och cyklade till beggravningsplan där vi vattnade och rensade lite ogräs. När vi kom hem åt vi syltgrisar ute i solen och efteråt tvättade vi Dimma, hon tyckte det var såå skönt! På kvällen tvättade vi även Malin, som oxå tyckte det var skönt även fast hon är rätt nervös när hon ska stå i tvättboxen ensam, så hon trampar och skriker efter dom andra men det gick bra och hon var jätte duktig. Vi fixade även hennes hovar som blivit för långa och så skodde vi Odin och senare red jag på Tindra i gräshagen. Det var perfekt väder, svalt och inga jobbiga bromsar och odjur som störde.





Tisdag bloggade jag ju som ni minns!(Besök hos kusin och bebisen Einar) På kvällen åkte vi iaf till villan och sov där ända till Torsdag, dagarna bestod av grillning, god mat, solning och läsning, filmmys, sällskapsspel och promenader. Inget bad eftersom det var väldigt blåsigt och på Torsdag var det mulet. Men är mysigt att sitta inne med eld i spisen, en bok och höra vinden utanför....



Kom hem torsdag kväll och då åkte Mikaela och jag in till stan för att ha tjejkväll med Sabrina. Kvällen började på Pizza Quattro, dom hade mumsiga pizzor! Mikaela och jag delade en pizza eftersom dom är så hemskt stora, förstår inte hur dom har tänkt att såna med små magar skall orka äta en hel...Kvällen fortsatte iaf med att vi gick och handlade tre gofispåsar och saft. Därefter gick vi hem till Sabrina där vi efter en stunds tekniskt arbete fick igång Sing Star! Vi körde ABBA och Rock Ballads, och roligt hade vi! När vi sjungit så vi var hesa satte vi igång en film istället, en film med en väldigt snygg kille i huvudrollen, "How to lose a guy in ten days". Mot natten åkte vi hem.



Fredag var en regnig dag, så då tog mamma och jag på med att tvätta alla fönster på insidan i stallet. Dom blir väldigt dammiga över vintern och då kommer det inte in så mycket ljus och man ser inte ut. Iaf så tog vi gamla Vasablad, fönsterputs, en stege och en träbock och började på. En box har två fönster och det finns 8 boxar och mamma och jag tog varsitt fönster i varje box så då kan ni räkna ut hur många fönster det blev. Der var mysigt att stå uppe på en stege och tvätta fönster med regnet smattrande på taket. Fint blev det också! Blev mycket ljusare och trevligare.
Hade tänkt rida på Odin på kvällen men när vi nyss kommit ut i hagen blev vi överfallna av galna hästbromsar så vi gick bara ett varv ner i hagen och sen upp igen, inte roligt för Odin att behöva bli biten av dem. När vi kom tillbaka tog jag istället och flätade hela hans man! Hinner aldrig sånt när det är skola, så då tänkte jag passa på när det är sommarlov, jag tog ljusblåa rosetter pch la i varje fläta, han blev jätte fin! ^^





Lördag var en varm dag så mamma och jag tog bilen och åkte till villan. Där satt vi och solade på verandan, jag i min nya gröna solstol. Jag läste min nya SOLO-tidning och solade i min nya bikini. Det var så skönt!! Ligga där på verandan, slappna av, läsa SOLO, njuta av solen, höra fiskmåsarna och känna havslukten, mmm underbar dag! Mitt på dagen tog vi dessutom en liten picknick på verandan med saft och kex och syltmunkar. Innan i åkte hem gick vi också i bastun en sväng.
På kvällen blev det mulet och svarta moln hopade sig bakom huset. Jag hade tänkt ta mig ut och rida men när vi kom ut mullrade det av åskan. Vi tog iaf in hästarna, och sen gick vi in och åt varma nybakta semlor som mamma gjort. När vi ätit hade åskan försvunnit åt något annat håll så vi gick ut till stallet och tog ut Odin. Det var inga bromsar eller odjur så det var perfekt väder att rida, skööönt! ^^ Senare på kvällen städade mamma och jag till att Ruben och Berit skulle komma nästa dag, vi torkade damm, damsög och torkade golv, det blev skinande rent!


Oh my..

Nu ligger jag efter igen...nu skall jag uppdatera lite tror ja, läs om ni orkar och vill!

RSS 2.0