Hemma!

Yes, nu är jag hemma från min resa! Bloggade ju i måndags på färjan men tänkte berätta lite om resten av veckan nu.

Måndag kväll när vi kom fram till Stockholm gick vi och handlade mat för kvällen plus lite godis. Dessutom köpte vi en 8-resors tunnelbanebiljett åt mig. När vi kom till lägenheten började vi göra pastasallad, med pasta, skinka, ost, sallad, gurka, tomat och oliver, den blev jätte god! Efteråt kände man sig dessutom väldigt nyttig och fräsch. Vi avslutade kvällen med en bra film.

Tisdag skulle Kristian till jobbet på förmiddagen så då passade jag på att sova länge, vattna blommor och göra några läxor. När han kom hem på eftermiddagen tog vi genast tunnelbanan till vårt favorit sushi ställe i Stockholm. Där var det sig likt! Den japanska kvinnan och mannen som äger stället var lika trevliga och snälla som alltid. Vi beställde vår favvo, Californian Rolls med krabba, lax och grönsaker, laxbitarna är min absoluta favvo. Dessutom fick vi ju såklart misusoppa och te. Och det var så gott, det var ännu godare än jag mindes det, och nu vattnas det i munnen på mig! Jag orkade nästan äta alla denna gång, gav endast 1 av 8 till Kristian. Mätt blev man! Efter sushin tog vi bussen till KattKatt affären en bit bort, där köpte jag en grytlapp med katter på åt mamma och en fin skylt med en rolig text om katter. Efteråt gick vi runt på stan lite, var in på Åhlens och kikade och lite sånt, till sist gick vi och handlade 1 kg godis och mat.
När vi kom hem och blivit hungriga igen wookade vi grönsaker och kyckling och det blev så gott!! Till efterätt blev det godis och Ben&Jerrys till Jackass och en film.

Onsdag skulle Kristian till jobbet bara för förmiddagen så då sov jag ganska känge och hann precis bli klar tills han kom hem. Då packade vi snabbt och gav oss iväg till Grisslehamnbussen. Vi blev lite sena men som tur var så var bussen också sen så vi hann. I farten glömde jag min telefonladdare och tandborste där. Det var roligt att åka bussen igen för på måndag kvällen såg jag ju inte så mycket av landskapet vi körde genom när det var mörkt men nu såg man allt fint, massor av kor och hästar. Ombord på färjan tog vi ett mysigt  bord i cafeterian och åt lunch där. Vi fick god mat! Det gungade ännu mer denna gång så jag kunde inte bära min matbricka själv för då skulle den ha åkt i golvet haha. Det är nog ridningen som gjort mitt balanssinne så känsligt. Resten av tiden tillbringade vi med att se slutet på en film och gå till taxfreen för att köpa Bacardi rom, godis och en ny fin tandborste till mig. Väl i ålandshuset kom Emil och välkomnade oss glatt. Jag gav honom mat och borstade honom och han tyckte det var sååå skönt så han bet mig, han gör så när det blir för skönt hihi. Innan det blev alldeles mörkt ute hjälptes vi åt att bära in en massa blommor i källaren till vintern och spelade lite basket. När vi kom in tog vi fram resterna av pastasalladen och åt den, mums! Sen tittade vi faktiskt på Bonde söker fru för jag ville se det och efteråt massor med godis och en film!

Torsdag var det strålande sol så efter frukosten klädde vi oss varmt, tog fram kastspöna ur förrådet och åkte till Kristians strandtomt för att ro ut med ekan och fiska lite. När vi kom fram och hade gått ner till båten hör vi plötsligt hur det prasslar till typ 1 meter från oss. Det var ett råddjur som låg och solade sig bredvid båten! Den blev väldigt rädd och med några stora skutt var den försvunnen inne i skogen. Vi öste ur båten och rodde ut. Vi hade en gädda efter draget några gånger men den ville inte nappa. När vi var lite frusna rodde vi tillbaka och körde hem. Hemma åt vi lite och fixade lite i köket. Mot kvällen åkte vi in till stan för att handla frukost och äta pizza! Pizzastället har Ålands godaste pizzor (och dyraste) och det låg ptrecis vid vattnet. Det var ett jätte mysigt ställe med stora och goda pizzor som definitivt var värda sitt pris! Till efterrätt fick vi gratis glass. Hemma och mätta av pizzorna åt vi mer glass och kollade på The Happening, en väldigt bra film!

På Fredag åt vi frukost, kammade Emil och städade hans transportbur och sen åkte vi iväg till veterinären för vaccinering. Han gillade det inte alls, han kröp ihop i buren och ville inte komma ut stackarn. Efter veterinären åktevi och storhandlade inför helgen och tittade på lite TV-spel eftersom vi är sugna på något riktigt bra spel nu.  Vi åkte hem med Emil och tog det lugnt några timmar innan det var dags att åka in till stan på discobowling kl 19! Det var jätte roligt! Det var rätt mycket folk men gick ändå att hitta passande skor och ett passande klot. De spelade bra musik och så var det mysigt belysning med discobollar och sånt, var lättare att koncentrera sig eftersom man nästan bara såg käglorna när det var mörkt. Även denna gång vann Kristian men jag ledde faktiskt en gång nästan ända till slutet med flera strikes i bagaget men han drog förbi mig med ännu mera strikes, typiskt...
Den sista vägen hem fick jag köra, jisses vad annorlunda det kändes att köra en annan bil.
Hemma var vi hungriga så vi grillade kött och majs och gjorde klyftpotatis, mumsigt! Emil hämtade in en mus till efterrätt men den fick han äta upp själv. Den stora råttan som han släpade in i köket på söndag kväll ville varken vi eller Emil ha tyvärr. Nåja, resten av kvällen tillbringade vi med en bra film, godis, vindruvor och Ben&Jerry's New York, den var jätte god, prova den om ni inte gjort det redan!

På Lördag var det dags att åka in till stan och gå i lite affärer och sånt. Vi till en liten mysig presentaffär först där de hade massor massor av små roliga saker. Köpte en WC-skylt med en katt på och en utetermometer formad som en katt åt mamma till födelsedagspresent, hon älskar katter ifall ni inte märkt det redan. Sen gick vi till några andra affärer och jag köpte två fina hjärtan som ska hänga på väggen, och i dem sitter ett litet ljusglas där man kan sätta värmeljus, riktigt fina men svårt att förklara dem. När vi kände att vi var klara gick vi på ett mysigt café inne i Gallerian. Där tog vi varsin varm choklad med grädde och varsin bulle, åhh va gott det var efter en liten shoppingrunda!
När vi kom hem tog vi en promenad uppåt skogen för att hälsa få farbrorns får. Det var massor av får och några kom fram och hälsade. De är så gulliga med all sitt ull och sina småa huvuden. De flesta gick ifrån oss för de var lite rädda men en del kom fram å hälsade och lät sig klias. Det fanns en liten killing där också, en bock, han var ursöt, jätte liten med mini horn och helt svart! ^^
På kvällen grillade vi kyckling och majs och gjorde potatisbiffar. Till efterrät gjorde vi creme brule (stavning?). Efteråt tittade vi på en skräckfilm, When A Stranger Calls, den var riktigt spännande. Senare efter filmen bastade vi och efteråt myste vi med en till film. Då med G-Force! Plus att vi åt en massa godis förstås...

Söndag var det dags för mig att åka hem så efter frukost och packning sa jag hejdå till Emil och så skjutsade Kristian mig till färjan. Det var massor av folk för det kom två Viking färjor på samma gång och två Silja hade nyss åkt. När jag fick min hyttnyckel konstaterade jag att de hade gett mig en hytt på däck 9 vilket innebar att jag fick använda mina muskler och släpa upp min 20 kg tunga väska uppför 4 trappor. Ja, det finns hiss men den var full av festande och fulla människor (ja, mitt på dagen) så jag släpade hellre upp den för trapporna...
På färjan satt jag i seaside cafét en stund och tittade på allt folk,. Gick till taxfreen och shoppade en ny marimekko penal, en billig WESC tröja (46€, 70€ i land), massor med godis åt mig och godis åt mamma och pappa. Resten av tiden satt jag i hytten och läste läxor och tidningar som jag fått med mig. Nu har jag kommit fram till vilken av Viking färjorna som e mina favvos. Av Helsingfors färjorna Gabriella och Mariella är Gabriella klart min favvo. Av Åbo färjorna, Amorella och Isabella är Isabella min favvo fastän Amorella klart ligger tätt inpå. Vi anlände till Åbo vid 20-tiden och då letade jag genast upp min buss, hittade en mysig plats och vägen hem gick rätt snabbt. Läste bok, tidningar, åt godis, pratade i telefon och sov en timme! 02.15 var vi framme i Vasa och då stod mamma snällt och väntade på mig och sen åkte vi raka vägen hem och bums i säng!

Kommer bilder när jag fått in dem på datorn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0